Borba za prvaka

Slišković bez kalkulacija: Napasti, nema nam druge!

"Ozljeda Filipovića promijenila je moje planove. Zato ćemo nakon današnjeg treninga vidjeti u kakvom ćemo sastavu sutra početi meč. Iako bih volio da vam mogu izdiktirati početnu postavu, to zaista nije moguće u ovom trenutku", poručio je Baka.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2019. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog u subotu će gostovati kod Sarajeva na Koševu u možda odlučujućoj utakmici kada je u pitanju šampionska borba u sezoni 2018/19. Tim povodom trener mostarske ekipe Blaž Slišković iznio je na press konferenciji svoja očekivanja od susreta.

"Nemam ništa novo reći nego jednostavno da ćemo mi pokušati u Sarajevu protiv direktnog konkurenta smanjiti bodovnu razliku na pristojnih šest bodova. Tako ćemo se i postaviti na toj utakmici. Očigledno je da nam samo pobjeda igra u ovom trenutku, sve ostalo Sarajevo ostavlja na distanci i mi teško možemo očekivati preokret".



"Velika je važnost sutrašnje utakmice, kako za nas, tako i za njih. Sigurno da i Sarajevo u slučaju kiksa ne bi s takvom lakoćom dočekalo utakmice do kraja jer šest bodova nije nedostižno. Koliko god oni tvrdili da su rasterećeni, sigurno je da su pod pritiskom. Mi idemo tamo rasterećenih svih briga".

"Nažalost, imamo problem kada je u pitanju igrački kadar, Filipović se povrijedio i na njega nećemo moći računati sutra. Ali, siguran sam da će svaki pojedinac dati svoj maksimum i doprinijeti timskom uspjehu. Nadam se da ćemo prije svega odigrati kvalitetan meč. Optimista sam bez obzira na sve"

"Između nas i Sarajeva nema nekih posebnih tajni. Ja sam rekao da idemo na tri boda. Igrat ćemo ofenzivno, ne vjerujem da će i Sarajevo nešto posebno mijenjati u odnosu na prethodne mečeve. Ruku na srce, treba reći da Sarajevo igra najkvalitetnije ove sezone. Ako tamo napravimo dobar rezultat, to može dati samopouzdanje našim igračima. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno prije svega".

O početnoj postavi za derbi na Koševu kaže:

"Ozljeda Filipovića promijenila je moje planove. Zato ćemo nakon današnjeg treninga vidjeti u kakvom ćemo sastavu sutra početi meč. Iako bih volio da vam mogu izdiktirati početnu postavu, to zaista nije moguće u ovom trenutku", poručio je Baka.

Meč Sarajevo - Zrinjski je na rasporedu u subotu od 19 sati. Glavni sudac utakmice 24. kola BH Telecom Premijer lige FK Sarajevo - HŠK Zrinjski bit će Elvis Mujić (Banovići), a njemu će asistirati Arnel Novalić (Doboj Istok), Sreten Udovičić (Prijedor), Dragan Petrović (Banja Luka), Zoran Grbić (Prijedor) i Ermin Sivac (Zenica).

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close