Plavi dio Liverpoola

Slaže li Ancelotti ekipu za sezona uskrsnuća slavnog kluba?

Everton je jedan od najvećih engleskih klubova. S čak devet naslova prvaka Engleske nalaze se na četvrtom mjestu vječne ljestvice, ispred Aston Ville, Manchester Cityja, Chelseaja, Newcastle, Leedsa, Tottenhama...
Sport / Nogomet | 03. 09. 2020. u 06:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Carlo Ancelotti preuzeo je Everton koncem 2019. godine

Engleski Everton jedan je od velikih klubova te zemlje čija je sadašnjost više tmurna nego svijetla.

U svakom slučaju, nije ni približno blistava kao vrijeme kad su osvajali titule i uzimali kupove.

Prošlu su sezonu završili na razočaravajućem 12. mjestu. Poslije katastrofalnog otvaranja, uoči Božića je doveden legendarni trener Carlo Ancelotti s kojim je potpisan ugovor na četiri godine.

Talijanski stručnjak je dobio odriješene ruke da izgradi neki novi, konkurentniji Everton. Pohvatao je konce i sad se na i oko Goodison Parka svi nadaju da će ova sezona donijeti priželjkivani iskorak.

Momčad nije doživjela značajnije promjene, glavni igrači su ostali na okupu, a prema pisanju Sky Sportsa, uskoro će dobiti i dva velika pojačanja.

Na pragu potpisa za Everton su James Rodriguez iz Real Madrida i Allan iz Napolija.

S njihovim klubovima sve je dogovoreno, Englezi tvrde da su završeni i pregovori glede njihovih plaće te da Kolumbijca i Brazilca još samo prolazak liječničkog pregleda dijeli od potpisa ugovora. Poznavatelji prilika kažu kako je njihov dolazak stvar formalnosti.

Ancelotti je taj koji je inzistirao na dovođenju dvojca s kojim je nekoć sjajno surađivao, a pod njegovim vodstvom Rodriguez je igrao najbolji nogomet u Realu, slično kao i Allan u Napoliju.

Rodriguez i Allan su vršnjaci, obojica imaju po 29 godina i pred njima je još nekoliko godina igranja na vrhunskoj razini.

Inače, Everton je i formalno jedan od najvećih engleskih klubova. S čak devet naslova prvaka Engleske nalaze se na četvrtom mjestu vječne ljestvice i ispred su Aston Ville, Manchester Cityja, Chelseaja, Newcastle, Leedsa, Tottenhama...

Doda li se tome i pet osvojenih FA kupova, dva Liga kupa te jedan značajni europski trofej (Kup pobjednika kupova 1985.), onda je jasno da se radi o klubu iznimno bogate povijesti.

I dok je crveni dio Liverpoola došao na svoje u proteklih godinu i pol kada su Redsi pod vodstvom Jürgena Kloppa osvojili Ligu prvaka i Premierligu, plavi dio još uzdiše za danima stare slave.

Ne treba zaboraviti da je Liverpooli dalje grad s najviše osvojenih naslova prvaka Engleske (Liverpool i Everton su ih zajedno osvojili 28, naspram 26 koliko su uzeli Manchester United i Manchester City).

Uspije li se Everton podići na željenu razinu, a Liverpool zadrži dosadašnji ritam i kvalitetu nogometa, taj grad bi mogao dugo ostati rekorderom po broj naslova prvaka Engleske.

Kopirati
Drag cursor here to close