Navijači NK Široki Brijeg

Škripari slave 21. rođendan: Čestitka stigla i od kapetana

Sport / Nogomet | 09. 09. 2017. u 12:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub navijača ''Škripari'' Široki Brijeg 9. rujna proslavlja 21 godinu postojanja. Čestitku im je uputio kapetan momčadi NK Široki Brijeg Wagner Santos Lago putem svoje službene Facebook stranice.

39-godišnji Brazilac na Facebook stranici objavio je fotografiju u kojoj on, obučen u majicu Škripara, i sa navijačkim šalom oko vrata, stoji u navijačkom sektoru namijenjenom Škriparima na sjevernoj tribini stadiona Pecara. Osim te, objavio je još dvije s proslave osvajanja finala Kupa BiH.

Wagner je, na hrvatskom jeziku, napisao: ''Sretan 21. rođendan, Škripari! Veliki pozdrav od mene i cijele ekipe! Ekipa koja ostaje nikada ne prestaje!''

Čestitka je stigla i od gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića, koji je ujedno i predsjednik kluba, te od ostalih igrača. A čestitku je putem službene Facebook stranice uputio i Nogometni klub Široki Brijeg.

Škripari će u nedjelju (20.00 sati, Pecara) na utakmici Široki Brijeg – Borac, proslaviti 21. rođendan, a igrači će im pokušati dati najbolji poklon za rođendan – pobjedu.

Iako su navijači u Širokom Brijegu još nekoliko godina prije osnivanja Škripara djelovali organizirano, tek od 9. rujna 1996. godine prihvaćaju ideju i prijedlog, te uzimaju s ponosom ime Škripari, po križarima koji su 1945. godine odbijali priznati novu vlast i nastavili se boriti svojim posebnim gerilskim načinom otpora do sredine pedesetih godina.

Bili su problem tadašnjoj komunističkoj vlasti. Njihova prebivališta i skrovišta bila su u kamenjaru, u takozvanim škripinama.

Kopirati
Drag cursor here to close