Predanost

Skočić: Želim vratiti Iran na pravi put

"Velika mi je čast voditi reprezentaciju Irana. Moja predanost prema 80 milijuna Iranaca koji podržavaju reprezentaciju je ogromna," kazao je Skočić u razgovoru za FIFA-u.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2020. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Želim vratiti Iran na pravi put. Spreman sam za ovaj projekt i radujem mu se s neizmjernom odlučnošću", kazao je hrvatski stručnjak Dragan Skočić (51) koji je početkom veljače preuzeo reprezentaciju Irana.

Riječanin Skočić je na klupi Irana zamijenio Belgijanca Marca Wilmotsa koji je napustio tu dužnost nakon dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Bahreina (0-1) i Iraka (1-2).

"Velika mi je čast voditi reprezentaciju Irana. Moja predanost prema 80 milijuna Iranaca koji podržavaju reprezentaciju je ogromna," kazao je Skočić u razgovoru za FIFA-u.

Skočić je postao već peti hrvatski stručnjak na iranskoj klupi nakon Tomislava Ivića, Stanka Poklepovića, Miroslava Blaževića te Branka Ivankovića.

U Iranu je od 2013. godine te je vodio četiri kluba, Malavan, Foolad, Knooneh be Knooneh i Sanat Naft.

Iran se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine C drugog kruga kvalifikacija sa šest osvojenih bodova iz četiri nastupa.

Na vrhu je Irak sa 11 bodova iz pet susreta, drugi je Bahrein s devet bodova iz također pet nastupa, a u skupini su još Hong Kong s pet bodova i Kambodža s jednim bodom, a obje su te reprezentacije također odigrale po pet susreta.

Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će pobjednici svih osam skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, prenosi Hina.

"Naš trenutačni položaj je loš, ali još uvijek ne očajavamo. Tri od preostale četiri utakmice igrat ćemo kod kuće, gdje ćemo imati masovnu podršku naših navijača. Također, vjerujem da imamo kvalitetnu skupinu igrača, zbog čega sam optimističan," dodao je.

Iran je do sada pet puta nastupao na svjetskim prvenstvima i nikada nije prošao skupinu. Na posljednjem World Cupu u Rusiji 2018. godine, Iranci su bili treći u skupini A sa četiri boda, iza Španjolske i Portugala sa po pet bodova, dok je četvrti bio Maroko s jednim bodom.

"Obećali smo ljudima Irana da ćemo se vratiti na World Cup i učinit ćemo sve da to obećanje ispunimo," kazao je na kraju Skočić koji je tijekom karijere vodio i Rijeku, saudijski Al Nassr, kuvajtski Al Arabi, tre slovenski Interblock.

Kopirati
Drag cursor here to close