Bundesliga

Sjajni Kai Havertz predvodi Apotekare prema Ligi prvaka

Apotekari su odigrali brzu akciju, Havertz propušta loptu za Bailyja, koji mu je vraća u kaznenom prostoru, a mladi dragulj spretno i sretno šalje loptu ispod vratara domaćih za pokazat će se konačnih 0:1.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2020. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Transfermarkt / Kai Havertz ispisuje povijest Bundeslige

Odigrana je prva utakmica 29. kola njemačke Bundeslige u kojoj je Bayer slavio na gostovanju kod Freiburga rezultatom 0:1.

U prvom poluvremenu nismo gledali pretjerano zanimljivu utakmicu. Bayer je imao posjed lopte, no veće prilike su izostale te se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom.

U 54. minuti gosti iz Leverkusena ipak pronalaze put do gola Schwolowa.

Apotekari su odigrali brzu akciju, Havertz propušta loptu za Bailyja, koji mu je vraća u kaznenom prostoru, a mladi njemački nogometni dragulj spretno i sretno šalje loptu ispod vratara domaćih za pokazat će se konačnih 0:1.

Nevjerojatni Havertz je tako upisao peti gol u četiri 'povratnička' kola, a sveukupno 11 ove sezone u Bundesligi.

Kai Havertz ujedno je ispisao i povijest Bundeslige: Prvi je igrač u povijesti Bundeslige koji je postigao 35 golova prije dobi od 21 godine!

Ovaj iznimno nadareni mladić, kojeg dovode u vezu s Barcelonom, Manchester Cityjem, Realom i još nekim vrhunskim klubovima, ozlijedio je u 66. minuti koljeno te je morao biti zamijenjen.

Bayer Leverkusen je ovom pobjedom privremeno zasjeo na treću poziciju Bundeslige, iza vodećeg Bayerna i drugoplasirane Borussije Dortmund, s ukupno 56 bodova.

RB Leipzig na četvrtom mjestu ima 55, a Borussia M'Gladbach 53 boda, s tim da oba ova kluba imaju po utakmicu manje u odnosu na Apotekare.

Kopirati
Drag cursor here to close