Uz senzaciju sezone!

Sjajni Ivan Perišić 'hat-trickom' odveo Inter na vrh!

Najbolji igrač utakmice ponovo je bio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je postigao tri gola, a odličnu predstavu pružio je i Marcelo Brozović upisavši jednu asistenciju.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2017. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Intera preuzeli su vodstvo na ljestvici talijanskog prvenstva nakon što su u susretu 15. kola na San Siru pobijedili Chievo 5:0 uz tri gola Ivana Perišića i asistenciju Marcela Brozovića.

Inter je pružio sjajnu predstavu i pobjeda 'Nerazzurra' je mogla biti i uvjerljivija. Najbolji igrač utakmice ponovo je bio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je postigao tri gola, a odličnu predstavu pružio je i Marcelo Brozović upisavši jednu asistenciju.

Perišić je postigao vodeći pogodak u 23. minuti. Davide Santon odlično je prošao po lijevoj strani i pucao, Stefano Sorrentino je obranio, ali se lopta odbila do Perišića, koji je opalio iz prve i zabio za vodstvo domaćina.

Na 2:0 je povisio Mauro Icardi u 38. minuti na Brozovićevu asistenciju, a u 57. minuti ponovo zabija Perišić koji je prekrasno pogodio desni donji kut za 3:0. Na 4:0 tri minute kasnije povisio je branič Milan Škriniar glavom nakon ubačaja Antonija Candreve iz akcije koju je započeo Brozović sjajnom loptom za Candrevu.

Golijadu Intera zaključio je Perišić u sudačkoj nadoknadi utakmice svojim trećim golom na utakmici, te sedmim ove sezone uz šest asistencija.

Vratar Beneventa zabio Milanu za povijesni bod, pogodak Kalinića

Benevento je u 15. kolu stigao do prvog boda u povijesti Serie A! I to protiv Milana remijem 2:2 za koji je u 95. minuti zabio golman Brignoli, koji je tako pokvario debi Gennara Gattusa na klupi Rossonera.

"Zažmirio sam i udario loptu glavom. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio da je ušla u mrežu," kazao je Brignoli koji je postao prvi vratar u Serie A koji je zabio pogodak nakon što je to uspjelo Massimu Taibiju za Regginu 2001. godine.

"Teško je opisati sreću nakon što smo osvojili prvi bod. Nadam se kako nećemo na ovome stati, sada će nam biti lakše," dodala je 'jedinica' Beneventa.

Sasvim očekivano u redovima Milana vladao je očaj. Posebice jer su postali prvi klub kojem je 'fenjeraš' nakon 14 poraza uzeo bod.

"Bolje bih se osjećao da su me izboli nego da sam ovako primio gol! Znali smo da Benevento unatoč porazima u posljednje vrijeme igra puno bolje, nažalost prvi bod su osvojili protiv nas. Ispred nas je dugačak i naporan put kako bi pronašli pravu igru," kazao je Gattuso.

Benevento, koji je ljetos prvi put ušao u Serie A, ovim, najvećim bodom u klupskoj povijesti, ujedno jedinim poenom ove sezone i dalje je, naravno, na zadnjem mjestu. Od sigurne zone udaljen je devet bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close