Serie A

Sjajna Atalanta ponovno osigurala Ligu prvaka

U prve dvije utakmice 37. kola talianskog nogometnog prvenstva Atalanta je slavila s 4:3 na gostovanju kod Genoe, dok je Spezia s 4:1 nadigrala Torino.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2021. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjom pobjedom u gostima kod Genoe, Atalanta je osigurala i treću sezonu zaredom igranje u Ligi prvaka, jer ne može biti lošije plasirana od četvrtog mjesta.

Slavila je Božica s 4:1, a među strijelce se upisao i hrvatski veznjak Mario Pašalić.

Atalanta je u vodstvo došla u devetoj minuti nakon sjajne akcije koju je završio Duvan Zapata na asistenciju Malinovskog.

U 26. minuti Malinovsky i Zapata zamijenili su uloge. Ovog puta Kolumbijac je bio asistent, a Ukrajinac strijelac. Zapata je sve učinio, predriblao čuvara i izvukao vratara s crte te dodao povratno na desetak metara, a Malinovsky pospremio loptu u praznu mrežu.

Pred sami kraj prvog dijela za 3:0 je pogodio Robin Gosens.

U drugom dijelu Gasperini se odlučio odmoriti Zapatu i u igru poslao hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića, a ovaj mu je na tome zahvalio zgoditkom. No, prije Pašalićevog zgoditka Genoa je smanjila na 1:3 golom Shomorodova u 49. minuti.

Samo dvije minute kasnije lijep gol zabio je Pašalić. Primio je loptu u kaznenom prostoru i između dva obrambena igrača oslobodio se na udarac te pogodio bliži kut Marchettija.

Domaći su na 2:4 smanjili golom ikone Serie A i makedonske reprezentacije Gorana Pandeva.

Još jednom su smanjivali domaći kada je Shomorodov zabio svoj drugi zgoditak na susretu u 85. minuti za 3:4.

U drugom susretu koji je počeo kad i Genoa - Atalanta igrali su Spezia i Torino. Spezia je pobjedom od 4:1 osigurala ostanak u Serie A u debitantskoj sezoni, a strijelac posljednjeg zgoditka na susretu bio je hrvatski stoper Martin Erlić u 84. minuti.

U subotu će biti odigrane još dvije utakmice. Od 18 sati će stari prvak Juventus ugostiti novog prvaka milanskog Intera, a od 20.45 sati će u rimskom derbiju igrati Roma i Lazio.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close