Prva liga FBiH za žene

Širokobriježanke sigurne u svoju kvalitetu i pobjedu u derbiju

U odnosu na jesenski dio prvenstva Širokobriježanke će biti jače za novu napadačicu
Sport / Nogomet | 29. 03. 2019. u 17:20 I. Kraljević | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda nastavlja se natjecanje u Prvoj ligi FBiH za žene. Jesenske prvakinje iz Širokog Brijega u nastavak sezone ulaze sa šest bodova prednosti pred prvim pratiteljicama, ekipom Mladosti iz Nević Polja, kod koje sutra gostuju, te ekipom Sane 2014 iz Sanskog Mosta.

Širokobriježanke su u pripremnom razdoblju odigrale tri pripremne utakmice. Svladale su susjede iz posuškog Intera (1:0) i doživjele poraze od splitskog Marjana (4:1) te predkadeta Širokog Brijega (3:0). No, rezultat je u ovim utakmicama bio po strani. Trener Ivan Kvesić utakmice je iskoristio kao priliku za provjeru svojih mlađih igračica i igračica koje su bile na probi.

''Htio sam na djelu vidjeti na koje igračice mogu ozbiljno računati u nastavku prvenstva. Ove utakmice su, isto tako, poslužile i pojedinim igračicama da one same vide gdje su u odnosu na zahtjeve koji se pred njih stavljaju'', kazao je Kvesić u razgovoru za Bljesak.info.

Ekipa Širokog Brijega, osim šest bodova prednosti nad konkurentima, ima maksimalan učinak nakon prvog dijela prvenstva. U Širokom Brijegu vjeruju kako mogu nastaviti u istom ritmu i na kraju utakmicom na Pecari pred svojim navijačima proslaviti plasman u Premijer ligu BiH.

''U proljetnom dijelu prvenstva imamo gostovanje više nego u prvom dijelu natjecanja. No, idemo utakmicu po utakmicu. Znamo kako će biti teško zadržati isti ritam, ali ne strahujemo od svojih konkurentica. Vjerujem u ove djevojke i njihovu kvalitetu'', poručuje Kvesić.

I među igračicama vlada odlična atmosfera nakon kvalitetno odrađenih priprema. Spremne dočekuju nastavak prvenstva i derbi protiv Mladosti u Nević Polju u subotu u 15 sati. U pitanju je utakmica koja može uvelike odrediti daljnji tijek prvenstva.
''Ne smijemo nikoga podcijeniti, a poglavito Mladost iz Nević Polja. Njihov plasman na ljestvici dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ipak, sigurna sam kako ćemo pokazati svoju kvalitetu i slaviti u derbiju. Tri boda iz derbija bila bi veliki korak u ostvarenju našeg cilja, a to je plasman u Premijer ligu BiH'', naglašava desna bočna igračica Gabrijela Ćuk u razgovoru za Bljesak.info.

U odnosu na jesenski dio prvenstva Širokobriježanke će biti jače za novu napadačicu Josipu Jelavić iz Imotskoga te mlade igračice Andreu Soldo, Reneu Bogdan, Anđelu Barbarić i Viktoriju Lovrić koje su se nametnule svojim radom u pripremnom razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close