Derbi na Grbavici

Široki želi iskoristiti "Željine probleme"

U jednom od derbija 29. kola m:tel Premijer lige BiH na Grbavici se sastaju FK Željezničar i NK Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2021. u 11:54 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Širokobriježana Toni Karačić je naglasio veliku važnost ove utakmice koja može puno toga donijeti njegovoj momčadi.

 - Utakmica na Grbavici, bez obzira na kojem se mjestu Željezničar nalazi, uvijek je derbi. Poslije pobjede u hercegovačkom derbiju ozračje u momčadi je mnogo bolje. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji, unatoč svemu, ima kvalitetu. Mi ćemo se potruditi napraviti pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem kako možemo do pobjede na Grbavici - kazao je Karačić.

 Borbu za pobjedu na Grbavici najavio je i vezni igrač Zvonimir Begić koji svojim iskustvom uvelike donosi mirnoću u momčadi Tonija Karačića.

 - Željezničar ima nekoliko sjajnih i iskusnih pojedinaca poput Štilića, Bekrića i Alispahića i nikome nije jasno kako je njihova momčad bez pobjede u proljetnom dijelu sezone. Očito imaju nekih problema i mi ćemo to pokušati iskoristiti. Ova utakmica nam puno donosi, nema kalkulacija, idemo po bodove - naglasio je 30-godišnji Begić.

 On se osvrnuo i na svoju igru i ulogu u momčadi.

 - Svjestan sam kako sam podbacio u nekim utakmicama. Međutim, bilo je i promjena u sastavu, a ni sa svakim igračem nije isto razumijevanje na terenu. Sada je najbitnije da forma ide uzlaznom putanjom. Spreman sam i vjerujem kako ću i na Grbavici pružiti dobru igru - istaknuo je Begić.

 Trener Karačić ističe kako će na Grbavici igrati dvije momčadi koje se odlično poznaju.

 - Oni jesu promijenili trenera, ali to je i dalje momčad slična onoj s kojom smo ranije igrali. Iako su i dalje bez pobjede, siguran sam kako će Blaž Slišković podignuti njihovu igru na višu razinu - kazao je Karačić.

 Trener Širokog Brijega naglasio je da je najbitnije kako će njegova momčad reagirati u defanzivnim zadatcima.

- Igrat ćemo na kvalitetnom terenu, možemo svoj plan igre provesti u djelo i to mi dodatno ulijeva nadu u pobjedu - zaključio je trener 'Plavo-bijelih'.

Na utakmici na Grbavici koja se igra u petak u 20 sati u momčadi Širokog Brijega neće biti Jure Obšivača i Ivana Grgića zbog kartona i Tea Hercega koji se još nije u potpunosti oporavio od ozljede iz utakmice s Krupom.

Kopirati
Drag cursor here to close