Mladost na Pecari

Široki u borbi za Europu: "Kalkulacije nam ne idu u prilog, ali moramo dobivati"

U 31. kolu Premijer lige BiH na Pecari se sastaju NK Široki Brijeg i FK Mladost Doboj – Kakanj.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2021. u 14:02 S.B. | Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg u utrci je za Europu, a da bi ostao i do kraja sezone potrebno je da dobije obje preostale utakmice, uključujući i nedjeljnu protiv Mladosti.

"Ne osjećamo neki poseban pritisak jer smo se pripremali i pretpostavili da će utakmice pred kraj sezone biti ključne u ostvarenju našeg cilja. Postoje određene kalkulacije koje nam ne idu u prilog, tako da se može dogoditi da i s dvije pobjede ne ostvarimo plasman u Europu. Međutim, mi se ne bavimo puno time, naš fokus je na utakmici u nedjelju", kazao je pomoćni trener Širokog Jure Ivanković.

Dolazi idealan protivnik, dodao je, da se ostvari pobjeda i približavanje zacrtanom cilju, a to je plasman u Europu.

Pritom je naglasio kako kroz cijelu polusezonu imaju određenih kadrovskih problema i ozljeda u momčadi. Zbog ozljede je sigurno otpao Zachara, a upitni su i nastupi Vukoje, Ikića i Begića.

"Roster je malo sužen za ovu utakmicu, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih i raspoloženih igrača. Naši mladi igrači su čekali i dočekali svoju priliku, tako da se nadam da ćemo sklopiti dobar sastav od igrača koji će biti spremni odgovoriti na sve zahtjeve koje nosi ova utakmica protiv Mladosti",  naglasio je Ivanković te istaknuo kako je Zachara završio s ovom polusezonom jer je slomio rebro na posljednjoj utakmici.

 Utakmicu je najavio i najbolji strijelac momčadi s Pecare ove sezone, Stipe Jurić koji je postigao sedam pogodaka u Premijer ligi i jedan u Kupu BiH.

"Kroz cijelu sezonu, kad sam igrao od početka ili ulazio s klupe, bio sam fokusiran i davao sto posto od sebe. Takav sam karakter i neke stvari me ne mogu pokolebati. Zadovoljan sam golovima koje sam do sada postigao, a tu su još dva kola i ne vidim razlog da još ne povećam svoju statistiku", naglasio je Jurić koji je Širokom donio bod u prošlom kolu pogotkom s bijele točke protiv Slobode u Tuzli.

Utakmica se igra u nedjelju 23. svibnja, s početkom u 17 sati na stadionu Pecara.

Kopirati
Drag cursor here to close