Europska liga na Pecari

Široki se vratio iz ponora protiv Domžala za tračak nade u uzvratu

Široki Brijeg se uspio vratiti u utakmicu nakon što je gubio 0:2, no do preokreta nije uspio doći.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega odigrali su 2:2 s Domžalama u prvom susretu prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu igranom pred 2.500 gledatelja na stadionu Pecara.

Slovenci su dominirali u prvom dijelu susreta te su do poluvremena vodili 0:2.

Iz prve ozbiljne prilike pred domaćim vratima gosti dolaze u vodstvo u 12. minuti preko Lovre Bizjaka. U 26. minuti slovenski ''Žuti'' udvostručuju prednost, a strijelac je ovoga puta bio Shamar Amaro Nicholson.

Nastavak susreta donio je puno bolju igru Širokog koji se nametnuo posjedom lopte što im se isplatilo već u 47. minuti. Senijad Ibričić je pogriješio što je iskoristio debitant Tomislav Turčin koji postiže svoj prvijenac u ''plavo-bijelom'' dresu.

Domaći su pritisnuli u nastavku, probudile su se i tribine Pecare. U 82. minuti Stipo Marković je oduzeo loptu i sjurio se prema gostujućim vratima, prešao je vratara Milića i pogodio za 2:2. Bio je to tek drugi Markovićev pogodak u dresu Širokog nakon što je prošle sezone zabio Aberdeenu u Škotskoj.

U 86. minuti Dražen Bagarić pucao je glavom i zatresao vratnicu, no pomoćni sudac je signalizirao zaleđe.

Do kraja susreta probao je Široki doći do pobjedonosnog pogotka, no nije uspio te će odluka o prolasku u drugi krug pasti u Sloveniji.

Klub navijača Škripari nije navijao do 20. minute u znak sjećanja na danas poginulog njihovog člana 20-godišnjeg Mirka Zeleniku.

Za kraj ćemo još dodati da je susret na Pecari iz svečane VIP lože pratio Zdravko Mamić.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - NK Domžale (Zdravko Mamić)
Kopirati
Drag cursor here to close