Sarajevo na Pecari

Široki se pobjedom u derbiju želi oprostiti od navijača

Sport / Nogomet | 26. 11. 2021. u 11:30 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednju ovogodišnju domaću utakmicu momčad NK Široki Brijeg odigrat će u derbiju 18. kola Premijer lige BiH u nedjelju u 15 sati kada im na Pecaru stiže momčad FK Sarajevo.

“Sarajevo ne igra dopadljiv nogomet, ali osvaja bodove. Svojom borbenošću i karakterom uspjeli su u nekim utakmica u posljednjim trenucima stići do bod(ov)a i sada drže poziciju u samom vrhu. Uza sve to uspjeli su prebroditi i nekakve turbulencije koje su imali, tako da ih sigurno ne treba otpisivati i podcjenjivati“, istaknuo je trener Širokog Jure Ivanković, prenosi službena stranica Širokog Brijega.

Napomenuo je kako u nedjelju, unatoč najavljenoj kiši, očekuje veliku angažiranost svoje momčadi i pobjedu za ovogodišnji oproštaj od domaće publike.

“Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima na terenu. Najavljena kiša će sigurno spriječiti kvalitetniju izvedbu. No, isti će uvjeti biti za obje momčadi. Moramo biti pragmatični i izvući maksimum. Želimo se pobjedom oprostiti od navijača”, dodao je.

I kapetan Božo Musa se nadovezao na trenerove riječi istaknuvši kako posjeduju kvalitetu za pobjedu nad velikim suparnikom.

“Ova utakmica ne nosi samo tri boda. Znamo koliko pobjeda u derbiju sa Sarajevom znači za naše navijače i za naš grad. Želimo pobjedom nastaviti uspješan niz ovoga posljednjeg jesenskog ciklusa. Potrudit ćemo se obradovati naše navijače“, istaknuo je Musa.

“Uopće ne razmišljam o tome kako nećemo osvojiti tri boda. Istina, lopta je okrugla, nešto će se pitati i suparnika, ali mene zanima samo pobjeda. I to je motiv koji dijelimo svi u svlačionici“, naglasio je.

Za ovu utakmicu Jure Ivanković neće moći računati na ozlijeđene Zvonimira Begića i Ivana Grgića, suspendiranog Marka Jurića, a upitan je i nastup Filipa Brekala.

Kopirati
Drag cursor here to close