Bodovi spasa za Čelik

Široki s drugim sastavom pao u Zenici bez ispaljenog metka

Sport / Nogomet | 22. 04. 2017. u 17:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je s drugim sastavom minimalno poražen (1:0) od Čelika u susretu petog kola Lige za ostanak igranom na stadionu Bilino polje u Zenici. Bio je to drugi uzastopni poraz Širokobriježana.

Domaći su tako došli do izuzetno važna tri boda u borbi za ostanak te su se sada približili na samo bod zaostatka Vitezu koji je s 0:2 poražen na domaćem terenu od posljednjeg Olimpica.

Od prve minute domaćini su krenuli ofenzivno i agresivno te su bili izuzetno motivirani s obzirom da su ovu utakmicu označili ključnom u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH.

S druge strane, Širokobriježani su bez imalo motiva ušli u ovaj susret koji im ništa ne znači te je trener Goran Sablić na teren poslao drugu momčad odmorivši tako udarni sastav za uzvratni susret polufinala Kupa BiH kojeg igraju u srijedu na Grbavici sa Željezničarom.

Čelik je u vodstvo došao već u osmoj minuti kada je nakon kornera nečuvan ostao stoper Bojan Regoje koji je efektno šutirao i pogodio mrežu nemoćnog vratara Solde. Najizgledniju priliku na utakmici Široki je imao pred kraj prvog poluvremena kada je Dejan Čabraja iz slobodnog udarca pogodio ''živi zid''.

Nakon pogotka igra je bila jalova, pogotovo kada je Široki Brijeg bio u pitanju. Igra se stalno presjecala prekršajima, a ''Plavo-bijeli'' su ih tijekom 90 minuta napravili 27, a domaći 17. Iz drugog dijela susreta jedino vrijedi istaknuti udarac Šišića kada je lopta prošla tik uz vratnicu Solde.

Čelik je na utakmici uputio 10 udaraca od čega su dva išla u okvir vrata, dok je Široki Brijeg uputio svega dva udarca, niti jedan u okvir.

U šestom kolu Široki Brijeg gostuje u Sarajevu kod Olimpica, dok Čelik na domaćem terenu dočekuje Mladost.

Liga za ostanak, 5. kolo:

Čelik - Široki Brijeg 1:0
Metalleghe - Mladost 0:0
Vitez - Olimpic 0:2 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close