Vukovar

Široki osvojio sedmi Memorijalni turnir ''Blago Zadro''

Svih sedam izdanja Zadrinog memorijala osvojio je Široki Brijeg
Sport / Nogomet | 08. 10. 2017. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Širokog Brijega sedmu godinu zaredom igrala je finale Memorijalnog turnira ''Blago Zadre'' i po sedmi put podignula pobjednički trofej na isto toliko turnira koji se u Borovu naselju (Vukovar) igraju u spomen na legendarnoga hrvatskog generala.

U finalu su boljim izvođenjem jedanaesteraca bili bolji od vinkovačke Cibalije 4:3. U regularnom dijelu susreta rezultat je glasio 1:1.

Cibalija je povela u 24. minuti kada je glavom nakon kornera pogodio Marko Dabro. Izjednačujući pogodak za Širokobriježane postigao je Josip Ćorluka koji je prebacio istrčalog vratara Stipu Nevistića, a prethodno ga je dubinskom loptom uposlio Slavko Bralić.

Rezultat je do kraja regularnih 90 minuta ostao isti te se pristupilo izvođenjem jedanaesteraca gdje se s dvije obrane istaknuo vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk.

Za ''Plavo-bijele'' su pogađali Josip i Dino Ćorić te Bernardo Matić, a promašili su Luka Begonja i Edi Baša dok je vratar Bilobrk obranio dva udarca, a treći su Vinkovčani promašili.

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira proglašen je Josip Ćorluka (Široki Brijeg) koji je postigao pogodak, kao i u polufinalu, za poravnanje u finalnom susretu, dok je za Vinkovčane pogodio Marko Dabro koji je proglašen za najboljeg strijelca. Iako je vratar Širokog Brijega Luka Bilobrk u finalu obranio dva jedanaesterca, za najboljeg vratara turnira proglašen je Antonio Tuta iz momčadi domaćina Vukovar '91.

Kopirati
Drag cursor here to close