Jedan od derbija kola

Široki desetkovan u Banja Luku: "Ne planiramo igrati na remi"

Deveto kolo Premijer lige počinje već u petak, a jedna od derbija kola igra se u Banja Luci.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2021. u 14:26 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U petak u 20 sati uz prijenos na Arena Sport sastaju se Borac i Široki Brijeg.

"Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, kao i prethodne tri utakmice, jer se sastaju momčadi približne kvalitete. Uvjeren sam kako u ovoj ligi nijedna momčad nije toliko kvalitetnija da nas može izdominirati i olako pobijediti“, rekao je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Jure Ivanković.

Trener Širokog se osvrnuo i na činjenicu kako i Banjalučani nakon slabijeg ulaska u sezonu imaju sličnih problema kao i njegova momčad s obzirom na formu i ambicije dvaju klubova.

"Ipak, radi se o kvalitetnom suparniku i vrlo dobroj momčadi, a Banja Luka je sigurno neugodno gostovanje. U redu kvalitetnih pojedinaca ističe se Goran Zakarić na kojega trebamo obratiti posebnu pozornost. Ako mu se dopusti, on je igrač koji svakome može napraviti problem“, istaknuo je Ivanković i dodao kako su u analizi detektirali njihove najveće prijetnje.

"Znamo na koji način možemo zaustaviti Borca i to ćemo pokazati na travnjaku. U pripremi utakmice najviše smo radili na traženju puta i načina kako probiti našu psihološku barijeru u napadu i postići pogodak. U Banja Luci sigurno ne planiramo igrati na remi“, dodao je Ivanković.

Za ovu utakmicu Jure Ivanković ima određenih problema s igračkim kadrom. U Banja Luci neće moći računati na suspendirane Ivana Paponju i Filipa Brekala, ozlijeđene Ivana Ikića i Zvonimira Begića te viroznog Ivana Grgića.

Sami pogled na igrače koji ne putuju u Banja Luku sugerira kako će najviše promjena biti u veznom redu, a jedno od mjesta trebao bi zauzeti Bože Vukoja.

Derbi na Gradskom stadionu u Banja Luci sudit će Admir Musić iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close