Derbi kola

Široki Brijeg i Velež na mokroj i praznoj Pecari

Utakmica Široki Brijeg - Velež je na rasporedu od 16 sati i 30 minuta, glavni sudac je Irfan Peljto iz Sarajeva.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2019. u 14:10 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od dvije posljednje utakmice ovog 16. kola igra se danas na Pecari, gdje se sastaju Široki Brijeg i Velež.

Po četvrti put u ovoj godini, treći put na Pecari. Prethodne dvije su bile kontrolne, prijateljske, a ova današnja je za prvenstvene bodove, prva na istom stadionu nakon 30. kolovoza 2015. godine.

Tada je Široki Brijeg slavio golom Bralića. Ono što posebno vrijedi spomenuti jeste činjenica da Velež na Pecaru dolazi kao momčad koja je bolje plasirana na tablici, što nije bio čest slučaj, a utakmica će zbog kazne, biti igrana bez prisustva gledatelja.

''Žao nam je što utakmica igra bez gledatelja jer bi sigurno susret privukao veliku pažnju, sigurno je da bi tribine bile dobro popunjene i moram priznati da nikada kao igrač i kao trener nisam igrao jednu takvu utakmicu ali što je tu je. Čeka nas težak protivnik, Široki Brijeg je izuzetno opasan po bokovima, krilima, imaju jednog od ponajboljih napadača lige Bagarića na kojeg se mora obratiti posebna pažnja. Za očekivati je težak teren što siguro može predstavljati dodatni problem, jer smo mi trenirali ovih dana na umjetnoj podlozi. Protiv Slobode nismo bili pravi i moramo danas pokušati popraviti dojam'', kaže Feđa Dudić koji je dana ne može računati na kartoniranog Muharema Čivića dok se u momčad vraća Dino Hasanović.

Širokobriježani su u proteklom periodu imali problema oko sastava, današnji duel zbog kartona preskaču Ante Hrkać i Branimir Cipetić, dok se vraćaju Mateo Marić, Petar Franjić...

''Bilo je teško trenirati ovih dana zbog vremenskih. No, momci su dobro radili, spremali smo se za Velež, znamo da su kvalitetna momčad s opasnim napadačima Brandaom i Fajićem na koje ćemo morati pripaziti. Teren je natopljen, kiša već nekoliko dana neprekidno pada. No, vjerujem da nas to neće omesti u našim planovima da od prve minute napadnemo i tražimo pobjedu. Jednostavno, položaj na tablici ne dopušta nam bilo kakve kalkulacije. Moramo ići na pobjedu, bez obzira na to što opet nećemo biti kompletni'', mišljenja je Toni Karačić strateg Širokog Brijega.

Utakmica Široki Brijeg - Velež je na rasporedu od 16 sati i 30 minuta, glavni sudac je Irfan Peljto iz Sarajeva.

U prvom susretu ove dvije momčadi Velež je ostvario trijumf golom Fajića. Od početka sezone, ove dvije momčadi su promijenile kombinirano tri trenera. Široki je Sedloskog zamijenio Ćorićem, kojeg je naslijedio Karačić, dok je Dudić stigao na ostavke Rahimića.

Kopirati
Drag cursor here to close