Klubovima treba pomoć

Široki Brijeg dužan 2,3 milijuna KM poreza, a Zrinjski 400.000 KM

Koliko su zapravo klubovi u teškoj situaciji svjedoče njihova dugovanja koja su evidentirana u entitetskim poreznim upravama.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2020. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovima u BiH treba pomoć ne samo od Nogometnog saveza BiH nego i od države koja o sportu skoro i ne vodi računa.

Koliko su zapravo klubovi u teškoj situaciji svjedoče njihova dugovanja koja su evidentirana u entitetskim poreznim upravama. Dugove po ovoj osnovi nemaju samo FK Sarajevo i FK Tuzla City, a preostalih 10 premijerligaša u prosjeku duguje više od milijun maraka, objavila je Nova BH.

Ukupni dug iznosi oko 10,5 milijuna maraka, a uz kamatu od 5,7 milijuna maraka broj se penje na više od 16 milijuna maraka.

Najveći dužnici su FK Sloboda i NK Čelik čije glavnice duga iznose po 2,6 milijuna KM, a slijedi NK Široki Brijeg čija glavnica duga iznosi 2,3 milijuna KM. FK Borac je pak dužan 1,8 milijuna KM, a FK Željezničar oko 500.000 KM s tim da ima kamatu u iznosu od 1,5 milijuna KM. HŠK Zrinjski Poreznoj upravi FBiH dužan je 400.000 KM.

Ni stanje u sportskim savezima u BiH nije dobro.

Dug Rukometnog saveza BiH kreće se oko 3 milijuna KM dok je Košarkaški savez BiH dužan 2 milijuna KM. Rekorder je zasigurno KK Bosna Sarajevo koja je dužna između 8 i 9 milijuna KM, objavila je Nova BH.

Kopirati
Drag cursor here to close