UEFA

Sion izbačen iz europskih natjecanja sljedeće dvije godine

Uz poteškoće koje ima u prvenstvu gdje mu prijeti ispadanje u drugu ligu, švicarski je klub isključen iz sljedećeg izdanja međuklupskih natjecanja UEFA-e.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2018. u 12:35 Bljesak.info
Kopirati

Švicarski nogometni klub Sion isključen je iz europskih natjecanja iduće dvije godine zbog nepoštivanja pravila licenciranja klubova, objavila je UEFA.

Uz poteškoće koje ima u prvenstvu gdje mu prijeti ispadanje u drugu ligu, švicarski je klub isključen iz sljedećeg izdanja međuklupskih natjecanja UEFA-e za koje bi trebao proći kvalifikacije u iduće dvije sezone 2018./2019. i 2019./2020., dodaje UEFA u svom priopćenju.

Predsjednik kluba Christian Constantin kažnjen je novčanom kaznom u visini od 235.000 eura zbog napada na televizijskog komentatora Rolfa Fringera, a zbog toga je već odslužio devetomjesečnu zabranu djelovanja u nogometu, javlja HRT.

Sion je trenutačno deveta, odnosno predzadnja momčad u švicarskom prvenstvu, i izjednačen je po broju bodova sa Lausanne-Sport, sedam kola prije kraja prvenstva.

Ove sezone ga je u trećem pretkolu Europske lige eliminirao litvanski FK Suduva.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.