Međunarodno članstvo

Sindikat profesonalnih nogometaša BiH postao punopravni član FIFPRO

Osnivač i dopredsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Aldin Đidić istaknuo je da se nada da će Sindikat nakon punopravnog članstva imati bolju suradnju sa Nogometnim savezom BiH.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2021. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat profesonalnih nogometaša BiH postao je punopravni član Svjetske unije nogometaša (FIFPRO).

To je danas u Sarajevu ozvaničio glavni tajnik FIFPRO Simon Colosimo.

''S obzirom na to da se u Svjetskoj uniji nogometaša nalazi 70 članica to nije bio lak zadatak jer moramo da nađemo balans između FIFPRO-a i FIFA-inih pravila i regulacija natjecanja. Zadovoljni smo s iznimnim poslom koji je uradio Sindikat profesionalih nogometaša BiH i ovdje smo došli sa zadatkom da ispitamo sve ono što je veoma bitno za regiju Europe, posebno jugoistočne Europe koja ima sve sličnosti sa nogometašima u cijeloj Europi'', rekao je Colosimo.

Naglasio je da se problemi koji se događaju u nogometu u BiH događaju i širom svijeta.

''Najbitnije je da su igrači zaštićeni na najbolji način. Zbog toga se moraju uraditi određena unapređenja kada je u pitanju sustav novog ugovora, te sustav nacionalnog sudstva koji se treba poboljšati'', dodao je Colosimo.

Osnivač i dopredsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Aldin Đidić istaknuo je da se nada da će Sindikat nakon punopravnog članstva imati bolju suradnju sa Nogometnim savezom BiH.

- Ojačali smo pravnu službu odnosno imamo dobre pravnike koji dobivaju svaki spor zbog kojeg nam se igrači obrate. Nogometni savez BiH do sada nije prepoznavao naš trud i rad iako smo mi željeli da uspostavimo tu komunikaciju. Cilj nam treba biti poboljšanje uvjeta u fudbalu u BiH. Budući da imamo više od 600 članova zasigurno da smo na pravom putu i zasigurno da nam treba podrška ljudi iz Saveza i samih fudbalera da bi sve to poboljšali - poručio je Đidić.

Kopirati
Drag cursor here to close