El Cholo

Simeone je do sada sakupio 20 utakmica kazne za šest isključenja

Simeone je jedan od trenera koje svi odmah uoče. On ne prestaje skakati, dovikivati i gestikulirati uz liniju igrališta, a nemali broj puta suci ga moraju smirivati, ukoliko to ne uspije ljudima s klupe Rojiblancosa.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2018. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atléticov trener Diego Simeone oduvijek je imao problematične odnose s djeliteljima pravde. Do sada je čak šest puta udaljen s trenerske klupe zbog svađe ili vrijeđanja sudaca.

Zadnji put bilo je to u prvoj utakmici polufinala Eurolige protiv Arsenala u Londonu. Nakon što je njegov igrač Šime Vrsaljko vrlo rano zaradio dva žuta kartona, pocrvenio je i sam Simeone.

Zbog disciplinskog udaljavanja sa svog radnog mjesta u tijeku igre do sada je zaradio 20 utakmica kazne.

Simeone je jedan od trenera koje svi odmah uoče. On ne prestaje skakati, dovikivati i gestikulirati uz liniju igrališta, a nemali broj puta suci ga moraju smirivati, ukoliko to ne uspije ljudima s klupe Rojiblancosa.

Prvo isključenje ''osigurao'' mu je sudac Bjorn Kuipers u finalu Champions League 2014., a tri mjeseca kasnije u Superkupu Španjolske s utakmice ga je udaljio Fernandez Borbalan. Tada je dobio kaznu od osam utakmica.

Interesantno je da ga je Fernandez Borbalan u istoj toj sezoni još jednom potjerao s travnjaka. U narednoj sezoni na tribine ga je potjerao sudac Lahoz. Bila je u pitanju bezobrazna ''djetinjarija'', odnosno podmetanje kako bi se zaustavio napad Malage. Netko je s klupe Atletica ubacio drugu loptu na travnjak, a kako Lahoz nije mogao utvrditi tko je to uradio, isključio je prvog trenera Simeonea.


U ovoj je sezoni El Cholo bio isključen u četvrtzavršnici Kupa kralja, a sudac koji ga je ispratio s terena bio je Juan Martinez Munuera, nakon što mu je argentinski stručnjak sarkastično aplaudirao. Dobio je kaznu od tri utakmice zabrane vođenja tima.

Na koncu, francuski sudac Clement Turpin isključio ga je protiv Arsenala u Londonu. UEFA mu je izrekla kaznu od četiri utakmice, od kojih je jednu već odslužio u uzvratu u Madridu. Na njegovu sreću, Atletico je prošao dalje, odnosno plasirao se u finale Eurolige.

Preostaje mu da finale u Lyonu također gleda iz lože stadiona, a jednako tako i dvije prve europske utakmice iduće sezone.

Od 20 utakmica kazne, koliko je ukupno zaradio, čak deset njih treba ''odraditi'' - pored preostale tri u Europi, pauzirat će i u predstojećim utakmicama Kupa kralja kao i Superkupa Španjolske.

Video: Diego Simeone vs Raphael Varane 2014 Real Madrid vs Atlético de Madrid finale

 

Kopirati
Drag cursor here to close