Parižani u gradu Beatlesa

Simbolika u L'Équipeu: Igrači i trener PSG-a prelaze preko Abbey Roada

Umjesto originalne postave The Beatlesa (John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney i George Harrison), na slici L'Équipea preko zebre prelaze nogometaši PSG-a Neymar, Kylian Mbappé i Edinson Cavani, kao i trener Thomas Tuchel.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2018. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski sportski list L'Équipe na zanimljiv način obilježava početak natjecanja u Ligi prvaka (2018/19), objavom njihove verzije legendarne ''Abbey Road'' fotografije.

Umjesto originalne postave The Beatlesa (John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney i George Harrison), na slici L'Équipea preko zebre prelaze nogometaši PSG-a Neymar, Kylian Mbappé i Edinson Cavani, kao i trener Thomas Tuchel.

I dok su Beatlesi prelazili asfaltnu cestu na putu prema glazbenom studiju, nogometaši PSG-a prelaze preko travnjaka uz simboličnu poruku "Une route à traverser". Dakako, ova slika i poruka odnose se na njihov večerašnji susret s najefikasnijom momčadi prošlogodišnje sezone Lige prvaka, ujedno i finalistom Liverpoolom.

U tekstu piše kako PSG započinje svoj put prema velikom cilju upravo u Liverpoolu, gradu Beatlesa i Redsa.

"U Liverpoolu, gradu Beatlesa i Redsa, peterostrukog prvaka Europe, započinje dugo putovanje PSG-a prema cilju kojeg sanjaju svi fanovi, osvajanju Lige prvaka", poručuje autor teksta.

Večeras će se pokazati hoće li PSG opravdati ulogu favorita ili će Liverpool pred svojim navijačima još jednom istaknuti kandidaturu za samu završnicu Lige prvaka.

Abbey Road

Abbey Road album je Beatlesa iz 1969. godine. Posljednji je album koji je grupa snimila, ali je nakon njega, u 1970., izdan još Let It Be. Smatra se jednim od njihovih najboljih albuma i jednim od vrhunaca rock glazbe uopće.

Razlog za to je svakako splet pjesama (long medley) koji se nalazio na drugoj strani ploče a u kojem je isprepleteno osam kraćih pjesama. Naglašene dramatičnosti ("osjeća se da je to kraj"), medley i završava pjesmom "The End", da bi album opet oživio na dvadesetak sekundi pjesmom "Her Majesty".

Ostatak albuma je također briljantan: album započinje pjesmom "Come Together" koju je John Lennon napisao za "proroka LSD-a" Timothyja Learyja, napisanoj u struji svijesti, a nastavlja pjesmom "Something", ponajboljim Harrisonovom doprinosom grupi.

Pjesme poput "Here Comes The Sun", "Because", "Oh! Darling" i "Octopus's Garden" (druga Ringova pjesma u Beatlesima) također su postale hitovi i smatraju se vrhunskim ostvarenjima. (Izvor Wikipedija)

Kopirati
Drag cursor here to close