Trener Kairata

Shpilevsky: Nismo došli turistički, svjesni smo kako igra Široki Brijeg

Široki Brijeg i Kairat u četvrtak s početkom u 21:00 sat (ArenaSport) na Pecari igraju prvi susret prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2019. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hvala na srdačnoj dobrodošlici. Došli smo dva dana ranije kako bismo se prilagodili klimi i uvjetima. Dakle, to ne bi trebalo imati veliki utjecaj na našu igru. U našem klubu postoje profesionalci koji, bez obzira na uvjete, moraju izaći i pokazati svoju razinu'', kazao je na početku konferencije za medije u press centru stadiona Pecara u Širokom Brijegu trener Kairata Aleksey Shpilevsky (31).

Široki Brijeg i Kairat u četvrtak s početkom u 21:00 sat (ArenaSport) na Pecari igraju prvi susret prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije kazahstanskog Kairata

Iza Kazahstanaca je dug put, a smješteni su u Mostaru gdje su u utorak na stadionu Zrinjskog odradili trening dok će onaj službeni na Pecari odraditi u srijedu u 20:00 sati.

''Činjenica je da je put bio dug i težak. Jučer smo imali lakši trening u Mostaru. Nogometaše treba regenerirati, jer postoji velika vremenska razlika između naših zemalja. Ove sezone nikada nismo igrali utakmicu tako kasno'', kazao je mladi bjeloruski trener.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medije kazahstanskog Kairata

Kairat se u domaćem prvenstvu grčevito bori za mjesto koje i sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, a zgusnut raspored im ne ide od ruke s obzirom da su u posljednja dva tjedna igrali protiv Astane i Ordabasyja.

Nameće im se sada pitanje je li im važnije domaće prvenstvo ili Europska liga.

''Svaka utakmica nam je važna. Da, imamo težak raspored. Ali mi smo profesionalni klub koji bi uvijek trebao biti spreman. Želimo uvijek izaći na teren i pobijediti. Igramo i igrat ćemo s velikim zadovoljstvom. Tako da se ovdje (op.a. Široki Brijeg) nismo došli diviti prekrasnoj prirodi i turistički razgledavati grad. Uložit ćemo maksimalne napore kako bismo postigli pozitivan rezultat'', tvrdi Shpilevsky.

Foto: Bljesak.info / Glasnogovornik Kairata

Široki Brijeg je u dva navrata u Europskoj ligi igrao protiv predstavnika Kazahstana (Irtysh i Ordabasy) te je oba puta bio uspješan. Svjestan je toga i trener Kairata.

''Znam da Široki Brijeg ima iskustva igranja protiv klubova iz Kazahstana. Imaju pozitivno iskustvo, ali ipak ne možemo uspoređivati te utakmice s ovom sutrašnjom. Znamo da Široki Brijeg igra u dosta promijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, ali bez obzira na to sama taktika i način igre ostali su nepromijenjeni i mi smo toga svjesni. Ova utakmica je za nas jako bitna i svi igrači u njoj će dati svoj maksimum'', zaključio je Aleksey Shpilevsky.

Foto: Bljesak.info / Aleksey Shpilevsky
Kopirati
Drag cursor here to close