Vratila se La Liga

Sevilla uspješnija u gradskom derbiju: Pobjeda nad Betisom od 2:0

U drugom poluvremenu Sevila je dobro pritiskala i u 55. minuti povela golom Argentinca Ocamposa 1:0. Sudac Mateu Lahoz svirao je jedanaesterac nakon starta Bartre laktom na protivnika u petercu.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Bartra je nepropisno startao na De Jonga u skoku

Sevilla i Betis su u četvrtak večer velikim gradskim derbijem otvorili nastavak španjolske La Lige nakon korona pauze.

Ljubitelji La Lige odmah su na startu mogli uživati u jednom od najvećih derbija Španjolske. Sevilla i Betis odmjerili su snage u 131. Gran Derbiju.

Atmosfera na stadionu Sanchez Pizjuan nažalost nije bila ni približna onoj kakva bi bila da se igra u normalnim uvjetima, a u prvom poluvremenu i nogomet je izgledao prilično kaotično.

U drugom poluvremenu Sevila je dobro pritiskala i u 55. minuti povela golom Argentinca Ocamposa 1:0. Sudac Mateu Lahoz svirao je jedanaesterac nakon starta Bartre laktom na protivnika u petercu. Nakon provjere VAR-a, odluka je ostala na snazi i domaćini su poveli.

Brazilac Fernando glavom je u 62. minuti povisio na 2:0. Lucas Ocamposmu je asistirao petom.

Ocamposu je ovo bila peta utakmica zaredom da je postigao pogodak, pandemija mu nije utjecala na formu te je trenutačno jedan od najboljih igrača u redovima Seville.

Alvaru Negredu je posljednjem pošlo "za nogom" poentirati u pet utakmica zaredom u Sevillinom dresu, još tamo 2011. godine.

Betis se nakon 0:2 malo trgnuo, ali su njegovi napadi uglavnom ostajali jalovi. Trener Rubi morat će smisliti dobar plan ukoliko želi spasiti sezonu.

Obojica trenera, Rubi i Lopetegui, iskoristila su nova pravila te zamijenili po pet igrača u tijeku utakmice.

Podsjetimo, posljednja utakmica u Primeri je odigrana 10. ožujka kada je Real Sociedad na gostovanju pobijedio Eibar sa 2:1.

U petak su na rasporedu dvije utakmice, a sastaju se Granada - Getafe, te Valencia - Levante.

U subotu će igrati Espanyol - Deportivo, Celta - Villarreal, Leganes - Real Valladolid, te Mallorca - Barcelona, dok su preostala tri susreta u nedjelju, a sastaju se Athletic Bilbao - Atletico Madrid, Real Madrid - Eibar, te Real Sociedad - Osasuna. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close