La Liga

Sevilla u remiju kod Levantea od gotovine napravila veresiju

Nakon što je Sevill povela, domaćin se malo pribrao, puno je toga promijenio ulazak Hernanija u 72. minuti, a do zasluženog izjednačenja gosti su stigli u 87. minuti.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2020. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / U Valenciji je Levante dočekao favoriziranu Sevillu

Levante je na domaćem terenu u 29. kolu La Lige ugostio favoriziranu Sevillu, a utakmica je završila rezultatom 1:1.

U prvih 45 minuta gosti su u potpunosti dominirali te je pravo čudo kako je domaći sastav uspio otići na predah bez ijednog pogotka u svojoj mreži.

Domaći vratar bio je najbolji pojedinac na terenu u prvih 45 minuta, a gosti su izgledali kao momčad koja je „za koplje“ bolja od svojeg današnjeg protivnika i jedino je pitanje s koliko će pogodaka u suparničkoj mreži završiti ovaj ogled.

Ipak, do predaha pogodaka nije bilo, ali se Sevilla nije smela te su načeli mrežu domaćina u prvoj minuti drugog dijela.

Munir je prihvatio jedno dubinsko proigravanje, sjurio se prema golu Levantea i onda lijepom asistencijom uposlio usamljenog De Jonga na drugoj stativi koji rutinski zabija i dovodi svoju momčad u vodstvo.

Sevilla je i nakon tog pogotka bila bolja momčad, ali se sve preokrenulo u posljednjih 20-ak minuta.

Domaćin se malo pribrao, puno je toga promijenio ulazak Hernanija u 72. minuti, a do zasluženog  izjednačenja gosti su stigli u 87. minuti.

Bila je to jedna nespretna i nesretna reakcija vratara Vaclika koji kratko odbija jedan ubačaj domaćina, ali se lopta odbila od Diega Carlosa nakon čega je ušla u mrežu Andalužana.

Valja istaknuti kako je Levante mogao do sva tri boda svega dvije minute nakon izjednačujućeg pogotka, ali fantastičan pokušaj Malera sa 16 metara još bolje brani Vaclik.

Ovim remijem obje su momčadi ostale na pozicijama na kojima su bile i uoči utakmice te je Sevilla i dalje treća, sada sa 51 bodom, dok je Levante na 12. mjestu sa 35 osvojenih bodova. 

U ponedjeljak su bodove također podijelili Real Betis i Granada. Završilo je 2:2, nakon što su gosti dugo vodili 1:0 golom Carlosa Fernandeza u 29. minuti igre.

Domaćin je preokrenuo rezultat golovima Sergia Canalesa (85., 11m) i Cristiana Tella (88.). Ipak, Roberto Soldado donio je bod Granadi u sudačkoj nadoknadi (91.).
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close