Susret s Bilbaom

Sevilla propustila priliku da smanji zaostatak za Barcelonom

Utakmica je počela minutom šutnje, te uručivanjem dresa kapetanu Seville Jesusu Navasu povodom njegove 500. utakmice za tu momčad
Sport / Nogomet | 04. 01. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred skoro 38 tisuća gledatelja, na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, u jednom od derbija 19. kola La Lige između Seville i Athletica Bilbaoa, podijeljeni su bodovi. Tvrda utakmica, bez pregršt uzbuđenja nije donijela promjene na tablici.

Utakmica je počela minutom šutnje, te uručivanjem dresa kapetanu Seville Jesusu Navasu povodom njegove 500. utakmice za tu momčad, čime je postao prvi igrač u njihovoj povijesti s tim dostignućem. Obje ekipe istračale su na teren s malim promjenama u odnosu na standardne postave. Bilbao bez četiri ozlijeđena igrača, dok Sevilla bez jednog od boljih igrača u jesenskom dijelu sezone, Sergija Reguilóna.

Na prvi pokušaj čekalo se jedanaest minuta, kada je veznjak Seville Ever Banega pucao malo iznad grede. Iako je Sevilla dominirala terenom i vršila visok pritisak u 15. minuti Bilbao postiže pogodak preko Andera Cape, na sjajnu asistenciju Iniga Martineza, koji je loptu poslao sa svoje polovice.

U 31. minuti prvi žuti karton na utakmici dobio je Daniel Carriço, igrač Seville, nakon što je napravio prekršaj. Taj slobodan udarac izveo je bosansko-hercegovački reprezentativac, Kenan Kodro, a lopta se odbila od živi zid i otišla u prvi korner.

U 39. minuti Sevilla je izvela svoj prvi korner, a minutu poslije još jedan. Iz drugog kornera Ever Banega je izravnim udarcem pokušao iznenaditi golmana gostiju, no lopta je odsjela na gredi. U prvom dijelu oba sastava uputila su po jedan udarac u okvir gola, ali usprkos blagoj dominaciji Seville, Baskijci na odmor odlaze s prednošću.

Domaća ekipa je u drugo poluvrijeme ušla s dvije izmjene u napadu, a ušli su Luuk de Jong i Sergio Escudero. Lopetegui-jeve izmjene unijele su živost u igru Andaluzijaca. U 46. minuti Sevilla prijeti preko Munira, ali je lopta završila u korneru. Sevilla je izvela 4 kornera u samo dvije minute, a nakon četvrtog uslijedila je kontra, u 49. minuti Kenan Kodro zabio je gol za Athletic Bilbao, ali je taj zgoditak poništen zbog zaleđa.

Idućih 10 minuta na terenu nije bilo uzbuđenja, a potom je u 59. minuti L. de Jong je pogodio vratnicu s pet metara, ali je nakon 60 sekundi Sevilla došla do poravnanja. Lucas Ocampos je ubacio loptu u peterac, a Unai Nunez je zatresao vlastitu mrežu. U 69. minuti Kenan Kodro napustio je igru.

Do kraja susreta gosti su se povukli na svoju polovicu, povodom toga nije bilo značajnijih događaja. Jedino je sudac Jose Luis Gonzalez podijelio još 5 žutih kartona. Bilbao se branio disciplinirano, a Sevilla svojim jalovim pokušajima nije slomila njihovu obranu.

Nakon ove utakmice stanje na tablici se nije promijenilo. Sevilla se za jedan bod približila vodećoj Barceloni te drugoplasiranom Realu. Bilbao je došao na jedan bod do šestog mjesta, koje vodi u Europsku ligu, a na toj poziciji je Getafe. Iduću utakmicu u ligi Sevilla ide na gostovanje na Santiago Bernabeu, a Bilbao će ugostiti Celta Vigo.

U prvoj utakmici nakon pauze, Valladolid i Leganes su u derbiju začelja također podijelili bodove. Sutra su na programu četiri utakmice, a prekosutra još četiri.

Kopirati
Drag cursor here to close