UEFA Liga prvaka

Sevilla i Chelsea kasnim golovima osigurali prolaz skupine

Rakitić je zabio za vodstvo Andalužana, a bodove je osigurala nekad velika nada Barcelone, Munir El Haddadi u 95. minuti. Chelsea je također kasnim golom stigao do bodova protiv Rennesa te i matematički osigurao prolazak dalje.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2020. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrane su prve dvije utakmice dana četvrtog kola Lige prvaka u skupini E, Sevilla i Chelsea su kasnim golovima stigli do bodova protiv Krasnodara i Rennesa te i matematički osigurali prolazak dalje.

Sevilla je pobijedila Krasnodar u Rusiji rezultatom 2:1.

Utakmica u Rusiji nije mogla bolje započeti za Sevillu i našeg Ivana Rakitića, koji je u četvrtoj minuti majstorskim udarcem s distance doveo svoju momčad u vodstvo i na prag prolaska skupina.

Nakon gola Sevilla je imala par izglednih prilika, no kako je vrijeme domicalo podizala se i domaća momčad.

Krasnodar je nakon odmora izašao još odlučniji. Od samog starta su počeli stvarati prilike, a bolju igru su kapitalizirali u 56. minuti. Odigrali su domaći sjajnu akciju koju je završio Wanderson, koji je ušao na početku drugog dijela.

Sevilla je nakon gola krenula odlučnije tražeći pogodak vrijedan tri boda, a on je stigao u samom smiraju utakmice. El Haddadi je u 95. minuti primio loptu u kaznenom prostoru domaćina i iz drugog pokušaja zabio za pobjedu od 2:1.

Londonski Chelsea je također golom u sučevoj nadoknadi slavio kod Rennesa rezultatom 1:2

U Francuskoj je Chelsea stigao u vodstvo u 22. minuti kad je Mount sjajno pronašao Hudson-Odoija koji je pobjegao obrani Rennesa i zabio za 0:1.

Rennes je nakon gola zavladao terenom, posebno se to može reći za drugo poluvrijeme kad su potpuno zaustavili pokušaje Chelseaja.

Ipak, sve je to odmah na startu drugog dijele mogao promijeniti Werner, koji je u 47. minuti  promašio nemoguće. Nakon toga samo je jedna momčad igrala prema naprijed, a zanimljivo u tom razdoblju gosti nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola domaćina.

Svoju bolju igru domaćini su uspjeli naplatiti  u 83. minuti kad je Guirassay zabio na dodavanje Bourigeauda za 1:1.

Međutim, Chelsea je u samoj završnici, točnije u 91. minuti ipak stigao do pobjede. Ziyech je oteo jednu loptu i dodao do Wernera, kojem domaći vratar brani udarac, no do odbijanca stiže Giroud i glavom posprema loptu u mrežu za konačnih 1:2.

Kopirati
Drag cursor here to close