Senzacija u Francuskoj

Šestoligaš izbacio prvoligaša

Od prvoligaša ispao je i Nimes koji je teško stradao na gostovanju kod trećeligaša Lyon-Ducherea izgubivši sa 0-3
Sport / Nogomet | 05. 01. 2019. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši francuskog šestoligaša Viry-Chatillona priredili su senzaciju plasiravši se u 16-inu finala Kupa nakon što su pobijedili prvoligaša Angers sa 1-0.

Angers je 2017. igrao u finalu Kupa izgubivši od PSG-a sa 0-1 i uoči gostovanja u predgrađu Pariza bio je veliki favorit.

Međutim, klub u čijim redovima je dvije godine kao klinac proveo Thierry Henry je priredio jednu od najvećih senzacija u povijesti ovog natjecanja. Strijelac pobjedničkog gola bio je Mahamadou Sacko u 51. minuti, a jedan od junaka utakmice bio je domaći vratar Vicent Da Silva koji je imao čak osam sjajnih obrana.

Iznenađenje je priredio i trećeligaš Entente koji je svladao Montpellier sa 1-0. Gol odluke zabio je Mathieu Geran u trećoj minuti sudačke nadoknade, prenosi Hina.

Od prvoligaša ispao je i Nimes koji je teško stradao na gostovanju kod trećeligaša Lyon-Ducherea izgubivši sa 0-3. Golove su zabili Mendes (13), Julienne (80) i Ezikian (88).

Neočekivano je ispao i drugoligaš Niort koji je poražen na gostovanju kod četvrtoligaša Bergerac Perigord sa 2-1.

Niort je poveo u 15. minuti preko Mathieu Sansa, no Bergerac je vrlo brzo okrenuo rezultat. Dvije minute kasnije izjednačio je Bisson, a u 26. minuti za vodstvo domaćina zabio je Belbachir. U nastavku susreta Niort je imao nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspio izjednačiti.

Kopirati
Drag cursor here to close