FA Cup

Šestoligaš Chorley priredio senzaciju u FA Cupu

Šestoligaš Chorley najniže je rangirani klub koji će igrati u četvrtom kolu, a do njega su došli dobivši s 2:0 kod kuće koronavirusom desetkovanog drugoligaša Derby Countya.
Sport / Nogomet | 10. 01. 2021. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Leicestera, Evertona, Fulhama i Sheffield Uniteda plasirali su se u četvrtom Engleskog FA kupa, dok je od prvoligaša ispao WBA.

WBA se oprostio od Kupa porazom na penale kod trećeligaša Blackpoola. West Brom je gubio s 0:1 i 1:2 u regularnom dijelu, a nakon što su ipak izborili produžetak, izgubili su na penale.

Leicester je u gostima nadigrao drugoligaša Stoke Citya s 4:0. Justin (34), Albrighton (59), Ayoze Perez (79) i Barnes (81) bili su strijelci za Leicester, koji nikad nije osvojio FA Kup, a četiri puta su bili finalisti - zadnji puta davne 1969.

Fulham je tek nakon produžetaka prošao drugoligaša QPR s 2:0 golovima Reida (103) i Kebana (108).

Premijerligaš Sheffiled United u gostima je slavio protiv trećeligaša Bristol Roversa s 3:2.

Šestoligaš Chorley najniže je rangirani klub koji će igrati u četvrtom kolu, a do njega su došli dobivši s 2:0 kod kuće koronavirusom desetkovanog drugoligaša Derby Countya.

Nogometaši Evertona plasirali su se uz puno muke u četvrto kolo engleskog FA kupa izbacivši na svom terenu drugoligaša Rotherham tek golom Francuza Abdoulaye Doucourea u produžetku.

Na Goodison Parku je nakon 90 minuta bilo 1:1, Everton je poveo golom turskog napadača Cenka Tosuna (9), njegovim prvim još od studenoga 2019., no Rotherham je poravnao preko Matthewa Olosundea (56). Peterostrukog pobjednika FA kupa je spasila pričuva Doucoure u 93. minuti.

Dalje je prošao i Luton Town hrvatskog vratara Simone Sluge, koji je sačuvao mrežu netaknutom protiv Readinga (1:0).

Kopirati
Drag cursor here to close