Liga prvaka

Šesto kolo i konačni rasplet: Čija majka crnu vunu prede...

RB Leipzig i Manchester United potući će se za prolazak, i ovo je možda i najzanimljivija utakmica večeri. PSG igra protiv Basaksehira, a za Turke je ovo s rezultatske strane revijalna utakmica, no ne i za PSG.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2020. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvim utakmicama šestog kola Lige prvaka po skupinama večeras započinje i konačni rasplet u elitnom nogometnom natjecanju, a zaključno sa sutrašnjim programom znat će se koji klubovi prolaze dalje.

U ranijem od dva večerašnja termina (18:55) sastaju se Lazio - Club Brugge i Zenit - Borussia Dortmund.

U Rimu svi očekuju rutinsku pobjedu Nebeskoplavih, ali gosti nemaju što izgubiti pa je moguće i neko iznenađenje u igri bez opterećenja. Lazio prolazi dalje i remijem, a Club Brugge samo s pobjedom.

Prva utakmica ove dvije momčadi završila je 1:1, tako da je sve ipak otvoreno, a obje ekipe dobro znaju koliki je ulog u igri.

Borussia protiv Dortmunda može odigrati bilo kako, jer već je prošla, a ruskome timu ni pobjeda ne bi ništa značila jer su se ranije oprostili od Europe.

Ostale utakmice igraju se u kasnijem terminu (21:00), a među ostalima izravnu borbu za nastavak sezone u Europskoj ligi, odnosno za treće mjesto, odigrat će Dynamo Kiev i Ferencvaros. U prvoj utakmici u Budimpešti ova dva su kluba remizirala 2:2 i bit će veoma zanimljivo vidjeti tko će završiti ispred. Inače, imali su identičan put - poraz, remi (međusobni), pa tri poraza.

Barcelona i Juventus su očekivano odmakli s 15 i 12 bodova tako da je njihov međusobni dvoboj stvar prestiža.

Ne tako davno ove dvije momčadi susrele su se u finalu Lige prvaka, od jednih i od drugih se iz godine u godinu očekuje da rutinski osvajaju naslove prvaka u domaćim prvenstvima, međutim, uvijek je imperativ osvajanje naslova u Europi. Messi dočekuje Ronalda, a to je vrhunski mamac za prosječnog obožavatelja nogometa. Osim ako se ne dogodi da jednog ili drugog treneri zadrže na klupi... 

PSG igra protiv Basaksehira, a za Turke je ovo s rezultatske strane revijalna utakmica, no ne i za PSG. Ne razmišljaju samo o tri boda jer ih oni vode izravno u nokaut fazu. Naime, i Manchester United i PSG i RB Leipzig imaju po devet bodova, ali ostala dva konkurenta Parižana igraju večeras međusobno. Računica je jasna, pobjeda danas PSG vodi dalje. Naravno da bi radije tamo otišli s prvog mjesta.

RB Leipzig i Manchester United potući će se za prolazak, i ovo je možda i najzanimljivija utakmica večeri.

Nijemci imaju problema s izostancima već dugo, jako će im nedostajati Upamecano, Klostermann i Laimer, a ne mogu računati na još nekolicinu pojedinaca.

Kod Uniteda Cavani ima problem s mišićem, taman kad je ulovio zalet i počeo sa dobro poznatim izvedbama kakve se od njega očekuju. United si je najviše zakomplicirao život porazom u Turskoj. Čak više nego onim iz prošlog kola na Old Traffordu protiv PSG-a, u kojem čak ni nisu igrali loše, ali je realizacija bila katastrofalna. Ali, slavili su na Parku prinčeva pa su s Francuzima 'podijelili' bodove.

Što se tiče utakmica Chelsea - Krasnodar i Rennes - Sevilla, one ne odlučuju praktično ništa, jer Chelsea i Sevilla idu dalje u nokaut fazu Lige prvaka. 

Kopirati
Drag cursor here to close