Građani bez milosti

Šest golova Cityja protiv Leipziga, PSG-u samo bod kod Club Bruggea

City je na svom terenu jednostavno bio prejak za oslabljeni Leipzig koji je pružio dobar otpor. Rezultat je na kraju glasio 6:3 za engleskog prvaka.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2021. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U grupi A Lige prvaka susreli su se Club Brugge i PSG te Manchester City i RB Leipzig. Belgijski klub šokirao je Parižane remijem od 1:1, dok su City i Leipzig završili pobjedom domaćina od 6:3.

Za PSG je u Ligi prvaka debitirao Lionel Messi i od njegove genijalnosti ističemo tek pogođenu gredu u ovoj utakmici, a zanimljiv je i podatak da je Club Brugge ima više udaraca prema vratima od na papiru moćnijih gostiju. Šutirali su 16 puta od čega sedam u okvir, naspram devet PSG-a od čega četiri u okvir.

Parižani su poveli golom Herrere u 15. minuti na asistenciju Mbappea, a domaćini su izjednačili golom Vankena u 27. minuti.  

City je na svom terenu jednostavno bio prejak za oslabljeni Leipzig koji je pružio dobar otpor. Poveli su u 16. minuti golom Akea, a u 28. minuti na semaforu je bilo 2:0 nakon autogola Mukielea. Leipzig je smanjio na 2:1 preko Nkunkua u 42. minuti, da bi samo tri minute kasnije s bijele točke bio precizan Mahrez za 3:1.

U drugom dijelu Nkunku je bio ponovno strijelac za goste, ovog puta na asistenciju Danija Olma u 51. minuti. No, već u 56. minuti skupo Guardiolino pojačanje Jack Grealish pogodio je za 4:2.

Nije se predavao Leipzig, a vukao ih Nkunku koji je golom u 73. minuti postigao hat-trick, a to se baš nije svidjelo Cityjevim igračima pa su samo dvije minute kasnije zabili za 5:3. Strijelac eurogola je bio Cancelo. Konačan rezultat postavio je Gabriel Jesus golom u 86. minuti za čelnu poziciju u skupini A.

Kopirati
Drag cursor here to close