Potvrdio ministar

Serie A kreće 13. ili 20. lipnja

Klubovi Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasali su za nastavak prvenstva 13. lipnja.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2020. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je da bi Serie A mogla krenuti 13. ili 20. lipnja, dodavši kako postoji mogućnost prikazivanja utakmica besplatno na televiziji.

"Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serie A, a to su 13. ili 20. lipnja. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti", rekao je Spadafora za RAI TG3.

Talijanski nogometni savez (FIGC) u nedjelju je predao medicinski protokol za utakmice, a sada se očekuje odluka Vlade. Postoji vladina uredba kojom se zabranjuje natjecateljski sport do 14. lipnja, ali to bi se moglo prilagoditi datumu ako će brojevi oboljelih od koronavirusa i dalje opadati.

Strahuje se da bi se navijači, kojima će biti zabranjen dolazak na stadione, mogli okupljati u lokalnim kafićima ili posjećivati prijatelje koji plaćaju tv programe kako bi gledali utakmice. Zbog toga postoji mogućnost da će se Serie A besplatno emitirati na tv postajama.

"Moramo nešto dogovoriti kako bi se izbjeglo okupljanje navijača u kafićima", dodao je ministar sporta.

Podsjetimo, klubovi Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasali su za nastavak prvenstva 13. lipnja.

"Što se nastavka sportskih aktivnosti tiče, 13. lipnja je naznačen kao mogući datum nastavka prvenstva u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih ostalih koji će biti uključeni", poručili su iz Serie A.

Klubovi su također, pozvali televizijske kuće da "poštuju rokove za plaćanje za prava prijenosa kako bi zadržali konstruktivne odnose s njima".

Spadafora je istaknuo i kako se nada radikalnim promjenama u nogometnom sustavu Italije, zbog kojih bi Serie C mogla biti znatno smanjena.

"Ova izvanredna situacija je pokazala neka kritična pitanja u svijetu nogometa s kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi pred kraja ljeta. Među tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti nogometašicama da postanu profesionalne sportašice," rekao je Spadafora.

Kopirati
Drag cursor here to close