Rekorder

Sergio Ramos se 15 sezona zaredom upisivao u listu strijelaca LaLige

Ramos je na taj način sve bliže apsolutnom rekorderu španjolskog nogometa, Piruu Gaínzi, koji je u čak 19 sezona zaredom postizao najmanje jedan gol za Athletic Club.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan Reala Sergio Ramos sinoć je protiv Girone poboljšao osobni rekord postižući zgoditke u petnaest uzastopnih sezona LaLige.

Prvi ovosezonski zgoditak postigao je iz jedanaesterca, pomalo nespretnim Panenka udarcem, ali vrijedilo je pokušaja. Real je tim zgoditkom poravnao rezultat na 1:1, otvorivši si put za kasniju uvjerljivu pobjedu od 4:1. Prethodno je za vodstvo Girone efektno pogodio Borja García.

Sergio Ramos je jedini branič koji se u 15 sezona upisivao u strijelce španjolske lige.

Još kao 18-godišnjak Ramos je postigao svoj prvi zgoditak, tada u dresu Seville. Pogodio je iz slobodnjaka na utakmici protiv Real Sociedada u rujnu 2004. godine.

Prelaskom u Real nastavio je svoju seriju, a prvi zgoditak u dresu Kraljevskog kluba ostvario je u prosincu 2005. protiv Málage.

Ramos je na taj način sve bliže apsolutnom rekorderu španjolskog nogometa, Piruu Gaínzi, koji je u čak 19 sezona zaredom postizao najmanje jedan gol za Athletic Club.

Piru Gaínza postigao je svoj rekord između 1940. i 1959. godine i do sada je ostao nedostižan u španjolskoj ligi.

Dakako, ne smije se zaboraviti najboljeg strijelca LaLige svih vremena, Lea Messija, koji je također svoj prvi pogodak u prvenstvu Španjolske ostvario u sezoni 2004/20025 i od tada je stalno trpao mreže protivnika. Ali, za razliku od Ramosa, koji bi trebao braniti vlastitu mrežu, Messijev je osnovni posao postizanje golova.

Kopirati
Drag cursor here to close