Nelegalne isplate

Sepp Blatter saznat će konačnu presudu u ponedjeljak

Sport / Nogomet | 02. 12. 2016. u 10:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Presuda u žalbenom postupku Josepha Seppa Blattera, bivšeg predsjednika Svjetske nogometne federacije (FIFA), na Arbitražnom sudu za sport (CAS) bit će objavljena u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

Blatter se žalio na odluku kojom mu je izrečena zabrana obavljanja bilo kakve funkcije u nogometu na šest godina zbog neetičkog ponašanja.

Nekadašnji predsjednik FIFA-e negira malverzacije u odobravanju isplate od 1,88 milijuna eura Michelu Platiniju 2011. godine. S druge strane, Etički odbor FIFA da se radilo o isplati bez ugovora kojom je izvršena nadoknada Platiniju za posao Blatterovog savjetnika u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

Etički odbor je ocijenio da se radilo o sukobu interesa i izrekao osam godina suspenzije obojici u prosincu prošle godine. Potom je Žalbeno povjerenstvo FIFA-e ublažilo kaznu na šest godina.

Platiniju, koji je u kolovozu u slučaju Blattera dao iskaz koji je trajao čak 14 sati, ranije je od CAS-a dobio smanjenje kazne na četiri godine. Švicarski savezni tužitelji otvorili su kazneni postupak protiv Blattera u rujnu 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close