Talijanski velikan

Sedam poraza do Božića značilo je borbu za ostanak Milana

Milan je izgubio svih sedam utakmica u kojima je gubio, a blizu je obaranja negativnog rekorda po broju primljenih golova
Sport / Nogomet | 18. 12. 2017. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako je Milanova dobra forma prikazana protiv Bologne i Verone u kupu bila kratkog vijeka. Nakon dva dobra nastupa, ''Rossoneri'' su ponovno bili u ispodprosječnom izdanju i doživjeli visok 3:0 poraz protiv Verone koju su par dana ranije pobijedili istim rezultatom.

Gattusa se ne može kriviti za lošu sezonu Milana, ali očito je da još nije pronašao formulu kojom bi vratio klub u vrh talijanskog nogometa. Dapače, čini se kako je Milan konstantno u padu i sve bliže donjem dijelu ljestvice što potvrđuju i brojke, piše Goal.com.

Za početak, poraz protiv Verone bio je sedmi u posljednjih 17 kola Serie A. Ovakav negativni niz posljednji puta se dogodio u sezoni 1981./1982., a Milan se tada borio za ostanak!

Najveći problem koji Gattuso ima s ovom momčadi Milana je njihov nedostatak pobjedničkog mentaliteta koji potvrđuje činjenica da su izgubili svih sedam utakmica u kojima su se našli u rezultatskom minusu.

Također, milanski klub blizu je obaranja negativnog rekorda po broju primljenih golova: obrana je u ovoj sezoni kapitulirala 24 puta, a s primljenih 26 golova gora sitaucija bila je samo u sezoni 2013./2014. kada je na klupi sjedio Allegri.

Milan je trenutno na osmoj poziciji i očito je kako je momčadi potrebna temeljita preobrazba kako bi se na proljeće mogli nadati borbi za pozicije koje vode u Europsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close