Schweinarije

Schweinsteiger: Tko su favoriti? Mislim da Italija i Nizozemska imaju dobre izglede!

"Moja predviđanja za Svjetsko prvenstvo? Teško je reći, ali mislim da Italija i Nizozemska imaju dobre šanse za pobjedu," kazao je ozbiljnim tonom, da bi onda uz smijeh dodao - "očito se šalim".
Sport / Nogomet | 19. 06. 2018. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger, koji trenutačno igra ''iz zabave'' za američku ekipu Chicago Fire, našalio se s velikim rivalima Italijom i Nizozemskom, proglasivši ih favoritima Mundijala u Rusiji.

Popularni Schweini, koji je s Njemačkom osvojio naslov svjetskog prvaka u Brazilu 2014., odgovarao je u jednom razgovoru na pitanja u vezi sa svjetskim prvenstvom koje se upravo igra.

"Moja predviđanja za Svjetsko prvenstvo? Teško je reći, ali mislim da Italija i Nizozemska imaju dobre šanse za pobjedu," kazao je ozbiljnim tonom, da bi onda uz smijeh dodao - "očito se šalim".

Naravno, Schweinsteiger kao profesionalni nogometaš jako dobro zna koji je rejting reprezentacija Italije i Nizozemske u nogometnoj povijesti, te njihov izostanak s ove svjetske nogometne smotre dobro dođe onima koji vole bocnuti velike rivale.

Pokušao mu je odgovoriti bivši talijanski reprezentativac Marco Materazzi, podsjetivši Schweinsteigera na njegov domaći Mundijal 2006., u kojem su Azzuri potukli Elf u Dortmundu 2:0 u poluzavršnici turnira.

"Swanzi, mi smo favoriti poput vas u Dortmundu 2006. Sjećate li se kada ste jeli pizzu?", napisao je Materazzi u svome komentaru.

Tada su Talijani otišli do kraja i osvojili naslov prvaka svijeta, a Marco Materazzi ostat će upamćen po provociranju Zidanea u finalu, koji ga je udario glavom u prsa, zbog čega je Francuz dobio crveni karton.

Video: Zidan vs Materazzi WC2006

Inače, Materazzi ima još jedan pozitivan rezultat protiv Schweinsteigera. Naime, obojica su bili u sastavima ekipa u finalu Lige prvaka 2010. kad je Inter pobijedio Bayern 2:0. Talijan je tada doduše samo okusio utakmicu, ušavši u igru u 92. minuti. Junak pobjede bio je Diego Milito, koji je postigao oba gola za Inter.

Kopirati
Drag cursor here to close