Die Königsblauen

Schalke već 13 kola bez pobjede

Schalke je zadnju pobjedu u prvenstvu ostvario 17. siječnja protiv Borussije Moenchengladbach (2-0), a nakon toga je spojio šest remija i sedam poraza.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2020. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Schalkea produžili su niz bez ligaške pobjede na 13 utakmica, nakon što su u dvoboju 31. kola njemačkog prvenstva odigrali 1-1 protiv Bayer Leverkusena.

Schalke je zadnju pobjedu u prvenstvu ostvario 17. siječnja protiv Borussije Moenchengladbach (2-0), a nakon toga je spojio šest remija i sedam poraza.

U susretu protiv "Apotekara", Schalke je poveo u 51. minuti golom Daniela Caligurija iz jedanaesterca, a izjednačio je Paulinho u 81. minuti.

U drugom nedjeljnom susretu Augsburg je na gostovanju pobijedio Mainz sa 1-0 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas.

Pogodak odluke zabio je Florian Niederlechner u 43. sekundi utakmice.

Nakon ubačaja iz auta, Carlos Gruezo je ubacio u kazneni prostor, a Niederlechner se sjajno snašao pored trojice suparničkih igrača i zabio, kasnije se pokazalo, jedini gol na utakmici.

U 16. minuti utakmice došlo je do neugodnog sudara glavama između domaćeg napadača Taiwoa Awoniya i gostujućeg braniča Felixa Uduokhaija, nakon kojeg je Awoniy ostao ležati bez svijesti. Mladi 22-godišnji Nigerijac, koji je u Mainzu na posudbi iz Liverpoola, je nakon nekog vremena došao svijesti, ali je odmah prebačen u bolnicu na promatranje, prenosi Hina.

Do kraja utakmice Mainz je pritiskao, imao nekoliko lijepih prilika, ali nije uspio izjednačiti.

Bio je to sudar momčadi iz donjeg doma i susjeda na ljestvici. Augsburg je uoči utakmice bio na 14. mjestu sa 32 boda, dok je Mainz bio stepenicu niže s bodom manje. Iza njih je Fortuna na 16. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije sa 28 bodova, koliko ima Werder, dok otpisani Paderborn na začelju ima 20 bodova.

Augsburg je ovom pobjedom 'došao do zraka' skočivši na 13. poziciju sa sedam bodova više od opasne zone tri kola prije kraja.

Na ljestvici vodi Bayern sa 73 boda, Borussia Dortmund je druga sa 66 bodova, dok RB leipzig na trećoj poziciji ima 62 boda. Bayer je četvrti sa 57 bodova, a Borussia Moenchengladbach na petom mjestu ima bod manje.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close