Schalke 04

Schalke nakon povijesnog debakla u Ligi prvaka smijenio trenera Tedesca

Tedesco je proteklih dana navodno imao uvjerenje da će voditi momčad i na sljedećoj ligaškoj utakmici protiv Leipziga, ali nakon nekoliko povuci-potegni razgovora, trener i njegov pomoćnik su u četvrtak razriješeni dužnosti u klubu iz Gelsenkirchena
Sport / Nogomet | 15. 03. 2019. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bundesligaš Schalke je u utorak ispisao povijest Lige prvaka, ali i svoju vlastitu. Poraz i debakl od 7:0 protiv Manchester Cityja bio je najteži za neki njemački klub u elitnom europskom natjecanju.

Takav rasplet događaja za sobom je povukao i logične kadrovske posljedice. Domenico Tedesco smijenjen je s trenerske pozicije u Schalkeu, kao i njegov asistent Peter Perchtold, a to je ujedno prva važna odluka novog sportskog direktora Jochena Schneidera.

Tedesco je proteklih dana navodno imao uvjerenje da će voditi momčad i na sljedećoj ligaškoj utakmici protiv Leipziga, ali nakon nekoliko povuci-potegni razgovora, trener i njegov pomoćnik su u četvrtak razriješeni dužnosti u klubu iz Gelsenkirchena, dok će treći član stručnog stožera Seppo Eichkorn ostati u Schalkeu, ali na poziciji šefa skautinga, daleko od prve momčadi.

Bild piše kako je Tedesco vodio prijepodnevni trening tima kao da se ništa ne događa, a u ranim večernjim satim uslijedio je otkaz.

"Teška srca donijeli smo ovu odluku jer je Tedesco uživao sve poštovanje u Schalkeu, ali ne smijemo zaboraviti da su rezultati daleko ispod očekivanih i da se pod hitno moraju popraviti. Nismo uvjereni da je to moguće s trenutnom trenerskom konstelacijom pa smo se odlučili za promjenu", priopćeno je.

"Domenico Tedesco zaslužuje zahvalnost za sve što je napravio u protekle dvije sezone. Uvijek se primjerno odnosio prema ovome klubu i potpuno poštovao njegove vrijednosti", objasnio je Schneider.

Tako će Schalke na utakmici sljedećeg kola Bundeslige protiv RB Leipziga s klupe predvoditi legendarni Nizozemac Huub Stevens koji će uz pomoć Mikea Büskensa privremeno raditi kao v. d. trenera prve momčadi.

Iskusnom Huubu Stevensu ovo će biti treći povratak na klupu Schalkea koji je vodio od 1996. do 2002. i u sezoni 2011./2012., a najveći uspjeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA-e s njemačkom momčadi 1997. godine kada je vodio čuvenu "Eurofighter" generaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close