Bundesliga

Schalke bolji od Borussije Dortmund: Profitirao Bayern!

Schalke je na taj način napravio veliku uslugu Bayernu i Niki Kovaču, koji u nedjelju pobjedom protiv FC Nürnberga mogu pobjeći na plus četiri.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2019. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Sudac Felix Zwayer isključio je Marca Reusa i Mariusa Wolfa

Borussia Dortmund u 31. kolu Bundeslige izgubila je veliki ruhrski derbi kod kuće od Schalkea 2:4 te tako napravili veliki korak unazad u borbi za naslov prvaka s Bayernom.

Schalke je na taj način napravio veliku uslugu Bayernu i Niki Kovaču, koji u nedjelju pobjedom protiv FC Nürnberga mogu pobjeći na plus četiri.

U subotu je dobro krenulo za žuto-crne jer su poveli preko Götzea u 14. minuti. Caligiuri i Sane donose preokret gostima do poluvremena, da bi Caligiuri drugim golom u 62. osigurao gostima 3:1.

Čak dvojica igrača Borussije su dobili crveni karton, prvo je u 60. minuti pocrvenio Reus, da bi u 65. u svlačionicu morao i Wolf.

Iako s dva igrača manje preko Witsela je Borussia u 85. smanjila na 2:3, no samo minutu kasnije mirnu završnicu Schalkeu osigurao je Embolo.

Lucien Favre, trener ekipe iz Dortmunda, imao je dosta primjedbi na suđenje.

"Još nikada nisam ovakvo što doživio. Teško je to podnijeti. Želio bih još jednom ukazati na to pravilo o igranju rukom, to je tako smiješno. Takav skandal odavno nije viđen", kazao je Favre, komentirajući jedanaesterac koji je protiv njih sviran nakon što je Weigla lopta pogodila u ruku.

Sudac Zwayer prvo nije reagirao, ali mu se onda obratio VAR iz svoga studija. Nakon što je pregledao snimku, svirao je penal za Schalke, kojeg je Caligiuri pretvorio u izjednačenje od 1:1.

"Današnji nogomet postaje smiješan. Oni koji su sve ovo izmislili, uopće ne znaju gledati u zrcalo. Oni nemaju pojma o nogometu, žele da igrači sebi odsjeku ruke. Ali, bilo bi teško igrati bez ruku, nemaš više ravnotežu. Ovo je veliki nogometni skandal, jedna sramota. Nitko ne zna tko je izmislio to pravilo", bjesnio je trener Borussije, ali to mu zasigurno neće pomoći da bilo što promijeni.

Borussia Dortmund, jesenski prvak Bundeslige, u proljetnom je dijelu sezone prokockala sve. Ispali su iz njemačkog kupa, iz Lige prvaka, a veliku bodovnu prednost na tabeli naprosto su prosuli u rijeku Rajnu.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close