Zbog podrške haškoj šestorci

Savez ''oderao'' Zrinjski i Široki Brijeg

NS BiH će od Zrinjskog i Širokog Brijega ukupno zaraditi 16.000 KM
Sport / Nogomet | 13. 12. 2017. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski kažnjen je sa 8.500 KM, a NK Široki Brijeg sa 7.500 KM, odlučilo je Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, objavio je Savez na svojoj web stranici.

Zrinjski je kažnjen s 8.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava i već spomenutog isticanja političkih poruka od strane vlastitih navijača na utakmici 17. kola Premijer lige BiH u kojoj su ''Plemići'' Pod Bijelim brijegom dočekali Vitez.

Podsjećamo, tada je na glavnoj tribini bakljama ispisana riječ ''HEROJ'', a Ultrasi su na svojoj tribini ''Stajanje'' istaknuli veliki broj parola posvećen preminulom generalu HVO-a i HV-a Slobodanu Praljku te ostaloj petorici haških uznika Herceg-Bosne.

Široki Brijeg je kažnjen s ukupno 7.500 KM za dvije utakmice iz istih razloga.

Zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava i isticanja političkih poruka od strane vlastitih navijača na utakmici 17. kola protiv Željezničara klub s Pecare je kažnjen s 5.000 KM.

Također, s 2.500 KM Široki Brijeg je kažnjen zbog istih razloga na prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Podsjećamo, na spomenutoj utakmici gledatelji na Pecari su prve tri minute stajali u tišini odajući počast preminulom generalu Praljku, a zatim su gromoglasno zapjevali ''Oj, Hrvatska mati, nemoj tugovati''. Škripari su istaknuli fotografije haške šestorke te parolu posvećenu generalu Praljku.

Sarajevo je također kažnjeno zbog istih razloga kao i Zrinjski te Široki Brijeg, propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava i isticanje političkih poruka od strane vlastitih navijača, no sa ''samo'' 2.500 KM.

S 4.000 KM kažnjen je i Željezničar zbog propusta u organizaciji utakmice te upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na utakmici 18. kola protiv Radnika. Također, kažnjen je i s još 2.500 KM zbog uzvratne kup utakmice protiv Širokog Brijga zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

Gađanje grudama snijega pomoćnog suca, koji je bio povod 15-minutnom prekidu utakmice i pražnjenju tribine na utakmici istog kola protiv Širokog Brijega, koštalo je banjalučki Borac 3.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close