Tamni oblaci nad Premijer ligom

Savez na potezu: Korona neće nestati kada liga počne, a što onda?

I dok se širom Europe igraju završnice zbog koronavirusa prekinutih prvenstava, kod nas ne samo da se neće igrati sezona 2019/2020, nego je i ova sljedeća postala upitna.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2020. u 13:57 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime, nakon što je Mladost Doboj Kakanj prijavila čak 12 zaraženih virusom Covid-19, desetoricu nogometaša i dva trenera, sve se više oblaka nanijelo nad predstojeću sezonu.

 Čak je i trener prvoligaša Čapljine Dragan Radović novinarima u nedjelju izjavio kako je dobio informaciju da će još jedan slučaj kao u Mladosti navesti Savez da odgodi početak liga.

 Jedan od razloga što je početak sezone neizvjestan je i nedostatak pravilnika, odnosno u zemlji s dva entiteta i silom županija svatko svoju politiku vodi.

 Tako je i slučaj Mladosti specifičan jer Zeničko-dobojski kanton ima najbizarniji pravilnik u borbi protiv koronavirusa, po kojem svi zaraženi bez simptoma moraju u stacionar u trajanju od 14 dana, a onda još 14 u samoizolaciju.

To znači da Mladost do početka sezone ne može računati na polovicu ekipe. Istovremeno, da stvari budu još bizarnije, Faruk Bihorac igrao je za svoj Velež samo 12 dana nakon što je mostarski klub potvrdio da je on pozitivan na Covid-19.

 Epidemiološka situacija teško da će biti bolja u rujnu, listopadu, kada bi se Premijer liga trebala zahuktati i zato bi Savez morao donijeti neki pravilnik kako bi se klubovi trebali ponašati kada im se igrači zaraze. A hoće.

 Jer, kako je to rekao trener Zrinjskog Mladen Žižović, korona je tu, a ono što moramo je naučiti kako živjeti s njom.

Kopirati
Drag cursor here to close