Nebriga ili neznanje

Savez kontra logike: Na tribine smije samo šest novinara, a na press može i 50!

Utakmice Premijer lige BiH do daljnjeg, a s obzirom na situaciju vjerojatno na duže vrijeme će biti zatvorene za navijače.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2020. u 13:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međutim, osim gledatelja uživo ih neće moći vidjeti ni novinari, barem većina njih. Naime, Nogometni savez BiH ograničio je pristup za ukupno osam predstavnika medija i to za samo dva fotografa koji mogu pristupiti 'crvenoj zoni', onoj u neposrednoj blizini terena, te za najviše šest novinara u 'žutoj zoni', odnosno na tribinama.

 Ovakvo ograničenje izazvalo je veliko probleme i predstavnicima medija, ali i klubovima. Jer, klubove iz većih gradova (Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka) u pravilu prate desetci portala, TV i novinskih kuća i svi klubovi muku muče kako odabrati koje novinare pustiti, a kojim kućama se 'zamjeriti'.

 To i nije toliki problem kada su utakmice pokrivene TV prijenosom, no mnoge, poput prve Zrinjskog u ovoj sezoni, nisu, pa realne izvještaje može dati samo šačica 'odabranih'.

 Da u NS-u BiH niti imaju sluha, niti ih je briga za medije, govori i druga bizarnost. Naime, dok je stadion od desetak tisuća mjesta ograničen na šest novinara, press konferencije nisu ograničene, pa je primjerice jutrošnju uoči mostarskog derbija pohodilo 20 i više novinara koji su bili u relativno malom prostoru, doduše vani, ali svejedno ograničenom prostoru, zajedno s igračima i trenerima.

Doduše, nju je organizirao Sportski savez grada Mostara, ali i ta konferencija pokazuje koliko su blesava ograničenja u državi gdje se nitko ne pridržava ničega.

 Ostaje i pitanje što čini Savezov Odbor za medije? U njemu sjede što novinari što 'lovci na dnevnice', pa je pitanje koja im je svrha? Jer medijima ne pomažu.

Kopirati
Drag cursor here to close