Utakmica za prestiž

Saudijska Arabija u posljednjim sekundama do pobjede nad Egiptom

U utakmici koja se igrala samo za prestiž Saudijci su preokretom došli do utješne pobjede.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2018. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu zadnjeg kola A skupine SP-a u Volgogradu su nogometaši Saudijske Arabije pobijedili Egipat s 2-1 (1-1) golom doslovce u posljednjim sekundama.

U utakmici koja se igrala samo za prestiž Saudijci su preokretom došli do utješne pobjede. Egipćani su poveli golom njihove najveće zvijezde Mohameda Salaha (22), a za Saudijce je izjednačio Salman al Faraj iz kaznenog udarca (45+7). U petoj minuti sudačke nadoknade Salem al Dawsary iz voleja donosi pobjedu Saudijcima, koji su u 40. minuti promašili i kazneni udarac.

Utakmica će se pamtiti i po činjenici da je egipatski vratar Essam El-Hadary postao najstariji nogometaš koji je zaigrao na svjetskom nogometnom prvenstvu. On je započeo dvoboj 3. kola skupine A protiv Saudijske Arabije u Volgogradu u dobi od 45 godina, pet mjeseci i 10 dana, srušivši rekord kolumbijskog vratara Farida Mondragona koji je na prošlom SP u Brazilu zaigrao protiv Japana u dobi od 43 godine i tri dana. El-Hadaryju je ovo bio 153. nastup za reprezentaciju, ali prvi na svjetskom prvenstvu, a okrunio ga je i obranom jedanaesterca u 40. minuti, javlja Hina.

Susret je započeo živahno s obje strane, a u 11. minuti Al Dawsary je sa 16 metara poslao loptu iznad grede. U 22. minuti Egipat je poveo nakon jedne duge lopte upućene Salahu, a napadač Liverpoola je pored dvojice Saudijaca lobao istrčalog vratara. Tri minute kasnije Salah ide sam prema vrataru, ali ovoga puta puca pored desne vratnice. U 37. minuti Saudijci su izveli brzu i preciznu akciju, a udarac Salmana s desetak metara blokira Hegazy.

Dvije minute kasnije sudac dosuđuje kazneni udarac za Saudijce nakon igranja rukom, ali udarac Fahada Al-Muwallada s ''bijele točke'' vremešni El Hadary brani uz pomoć grede. U drugoj minuti sudačke nadoknade novi kazneni udarac za Saudijce nakon što je Alli Gabr napravio prekršaj nad Al Muwalladom.

Sudac Roldan se nakon dugotrajnih konzultacija s VAR-om ipak ostao pri svojoj odluci, a Salman al Faraj je, za razliku od svog kolege iz reprezentacije, bio precizan iz najstrože kazne i na odmor se otišlo s rezultatom 1-1, javlja Hina.

Drugo poluvrijeme bilo je puno lošije od prvog. U 69. minuti još jednom El Hadary spašava svoju mrežu nakon udarca Moghawya, dok su Egipćani prijetili iz protunapada. I onda kada se očekivao kraj i remi, doslovce u posljednjim sekundama susreta Salem Al Dawsary je nakon precizne akcije iz blizine volejem pogodio sami donji desni kut egipatskih vrata za utješnu pobjedu Saudijaca.

Kopirati
Drag cursor here to close