Otklonjene sumnje

Sarri: Nema svađe sa Miralemom Pjanićem

''To su lažne vijesti, koje nemaju argumenata. On je jedan od igrača koje sam ove sezone najviše slao na teren i moram se osloniti na njega, jer ima presudnu ulogu u veznom redu sa trojicom igrača'', rekao je Sarri.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2020. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maurizio Sarri, trener Juventusa, danas je demantirao lažne medijske navode prema kojima je u svađi sa Miralemom Pjanićem.

On je za talijanske medije istakao da je suludo pričati o tome, posebno kada se uzme u obzir da je bh. reprezentativac jedan od nogometaša koji su najviše igrali za “staru damu“ ove sezone, prenosi Anadolija.

Naime, u nedjelju ujutro u novinama “La Stampa“ pojavila se vijest da su se trener i vezni igrač posvađali na treningu, te da je situacija između njih dvojice sve napetija.

Navedeno je i da zbog neslaganja sa Sarrijem 30-godišnji Pjanić neće biti uvršten u tim za gostovanje Bologni u ponedjeljak.

“To su lažne vijesti, koje nemaju argumenata. On je jedan od igrača koje sam ove sezone najviše slao na teren i moram se osloniti na njega, jer ima presudnu ulogu u veznom redu sa trojicom igrača“, rekao je Sarri za “Sky Sport Italia“.

Gasine govore da će Rodrigo Bentancur protiv Bologne zauzeti Pjanićevu poziciju, a da će Aron Ramsey zaigrati u sredini, umjesto Urugvajca.

Sami Khedira i Alex Sandro su ozlijeđeni, a Gonzalo Higuain i Giorgio Chiellini se vjerovatno neće oporaviti na vrijeme da bi nastupili u Juventusovom prvom susretu nastavka sezone, nakon što je Serie A bila prekinuta duže od 100 dana.

Utakmica Bologna – Juventus igraće se u ponedjeljak sa početkom u 21.45 sati.

U trenutku prekida, početkom ožujka, Juventus je poslije 26 odigranih kola držao lidersku poziciju sa 63 boda, jednim više od prvog pratitelja Lazija.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close