Zaria stiže na Koševo

Sarajlije očekuju prolaz u drugo pretkolo Europske lige

Sport / Nogomet | 05. 07. 2017. u 09:55 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u četvrtak na Koševu protiv moldavske momčadi Zaria Balti igraju uzvratni susret prvog pretkola Europske lige.

U prvom susretu "Bordo" momčad je prije sedam dana u Kišinjevu poražena s 2:1, ali u redovima Sarajeva smatraju da je rezultat dostižan i s velikim optimizmom očekuju sutrašnju utakmicu.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš u osvrtu na prvi susret u Moldaviji na današnjoj press konferenciji kazao je da je njegova momčad "odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme, ali da se u drugom dijelu uspjela vratiti i postići pogodak".

''Otvaraju nam se velike prilike i učinit ćemo sve što je do nas za prolazak u drugo pretkolo. Pokušavamo se što bolje pripremiti i želja nam je proći dalje. Igramo protiv zahtjevnog protivnika. Zarija je vrlo iskusna momčad, koja itekako zna držati loptu. Od nas će tražiti maksimum napora da ostvarimo povoljan rezultat. Sarajevo mora igrati agresivno, moramo napadati i postići pogodak da bi prošli dalje. Gledatelji će sigurno moći uživati u utakmici'', kazao je Janjoš.

Trener Sarajeva najvjerojatnije neće moći računati na ozlijeđenog napadača Mersudina Ahmetovića, koji danas obavlja liječničke preglede.

''Nisam optimist, ako Ahmetović ne bude spreman morat ćemo tražiti nova rješenja. Odlaskom Bekića na toj poziciji smo hendikepirani. Došao je Velkoski, koji još nema pravo igranja, ali onaj tko bude u sastavu morat će dati svoj makisimum'', rekao je Janjoš.

Prvotimac Sarajeva Amar Rahmanović također očekuje prolazak u drugo pretkolo.

''Činjenica je da moramo "juriti" pogodak, međutim ako u utakmicu uđemo kao što smo ušli u drugom poluvremenu u Moldaviji smatram da neće biti nikakvih problema. Na nama je da se što bolje sremimo, da slušamo trenerove naredbe i pružimo svoj maksimum'', kazao je Rahmanović.

Susret će se igrati u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close