Derbi Sarajevu

Sarajevo – Zrinjski: 6 golova, 2 crvena, jedanaesterac!

Nogometaši Sarajeva pobijedili su Zrinjski s 4:2, u derbiju šestog kola Premijer lige BiH na Koševu.
Sport / Nogomet | 19. 08. 2018. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo je u derbi susretu 6. kola Premijer lige BiH na Koševu svladalo Zrinjski rezultatom 4:2.

Odličan i uzbudljiv susret je viđen na Koševu, a na kraju je Bordo ekipa slavila na krilima Mersudina Ahmetovića koji je postigao tri gola.

Sarajevo je nešto ofanzivnije ušlo u derbi. Velkoski je prvi prijetio iz slobodnog udarca, dok je Zrinjski nekoliko puta napravio probleme iz kontri.

Na prvi gol čekalo se do 24. minute. Mersudin Ahmetović je šutirao, Soldo loše reagirao i lopta odlazi u mrežu za prednost Sarajeva od 1:0.

Osam minuta kasnije dosta uzbuđenja. Jakovljević je skrivio jedanaesterac i dobio je karton, nastavio je sa prosvjedima i sudac Dragan Petrović ga šalje pod tuš.

Krste Velkoski je preuzeo odgovornost za izvođenje najstrože kazne. Njegov udarac brani Soldo, ali se Makedoncu vraća lopta i on potom pogađa za 2:0.

Blaž Slišković potom vadi nervoznog Srđana Stanića i pruža priliku Samiru Bekriću. To mu se isplatilo jer je u nadoknadi prvog poluvremena Bekrić pogodio za smanjenje rezultata na 2:1, prenosi SportSport.ba.

Ovim rezultatom se otišli na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo stiže do trećeg gola. Ahmetović bježi obrani Plemića i pogađa za 3:1.

Isti igrač u 61. minuti pogađa za visokih 4:1, ali samo tri minute kasnije Nemanja Bilbija smanjuje prednost domaćina na 4:2.

Od 77. minute je i Sarajevo ostalo sa 10 igrača. Isključen je Krste Velkoski i Zrinjski je imao šansu da pokuša nešto napraviti do kraja susreta.

Ipak, u tome nisu uspjeli. Bilo je nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao i Sarajevo je osvojilo tri boda u derbiju.

Željezničar je na Tušnju slavio protiv Tuzla Cityja sa 2:0 i ovom pobjedom ponovo preuzeo lidersku poziciju na ljestvici.

Golove za 'Plave' sa Grbavice postigli su Ivan Čurjurić u 56. i Stojan Vranješ u 90. minuti.

Rezultati:

Subota:
Radnik - Mladost 3:1
Čelik - Zvijezda 09 2:0
Krupa - Gošk 3:0

Nedjelja:
Tuzla City - Željezničar 0:2
Sarajevo - Zrinjski 4:2

Ponedjeljak:
Široki Brijeg - Sloboda (20.00)

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close