Plemići opet s igračem manje

Sarajevo u polufinalu: Handžić presudio Zrinjskom

U vrlo tvrdoj utakmici Sarajevo je uzvratilo Zrinjskom za prvenstveni poraz i pobjedom 1:0 izborilo je polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2021. u 20:12 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo je golom Harisa Handžića u 37. minuti pobijedilo Zrinjski te će igrati polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Aktualni prvak tako je uzvratio Mostarcima za prvenstveni poraz od prije pet dana, odigravši puno bolje te je zasluženo slavilo minimalnu pobjedu.

Odlučujući trenutak dogodio se u 37. minuti kada je Dupovac poslao dugu loptu za Handžića, a bivši igrač Zrinjskog pretrčao je Slobodana Jakovljevića i pogodio za vodstvo Sarajeva. Domaći su imali još nekoliko prilika za pogodak, pogotovo nakon što je Zrinjski, kao i u onom prvenstvenom ogledu, ostao s igračem manje.

Ovaj put isključen je Josip Gačić koji je u 74. minuti kao zadnji igrač obrane srušio Handžića. Iz tog slobodnog udarca Anel Hebibović pogodio je gredu, a pred sam kraj Amer Dupovac je posve sam promašio vrata gostiju.

Video: Najzanimljiviji trenuci s utakmice

Inače, obje ekipe upale su u kadrovske probleme uoči same utakmice ili na njenom početku. Trener Sarajeva Vinko Marinović zbog zdravstvenih problema nije mogao na klupu, pa je umjesto njega ekipu vodio pomoćnik Danimir Milkanović.

Još veći hendikep imao je njihov kolega Sergej Jakirović na suprotnoj strani. U 20. minuti ozlijedio se prvi strijelac ekipe Nemanja Bilbija, pa je u “vatru” morao Domagoj Pušić, koji je tako ubilježio debi za Zrinjski, samo tjedan dana nakon što je potpisao.

Bez Bilbije Zrinjski je bio prilično bezopasan, a tome svjedoči i činjenica da je prvi udarac prema vratima Sarajeva imao desetak minuta prije kraja kada je Anes Mašić promašio udarcem glavom.

Kopirati
Drag cursor here to close