Europska liga

Sarajevo slavilo u gostima protiv Banantsa

Sarajevo je na gostujućem terenu u Jerevanu pokazalo da je dosta kvalitetniji protivnik od armenske momčadi.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2018. u 18:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva pobijedili su Banants iz Jerevana s 2:1, u prvom susretu prvog kola kvalifikacija za Europku ligu.

Izabranici Husrefa Musemića preuzeli su inicijativu od prve minute susreta i gradili napade koji su u ranim minutama utakmice rezultirali pogocima.

Sarajevo postiže prvi pogodak već u 16. minutu susreta, a strijelac je bio Mersudin Ahmetović koji je glavom matirao vratara Airapetyana.

Sarajevo je nastavilo igrati dobro, a do novog pogotka dolazi u 21. minuti, kada je odličan kontranapad okrunio Emir Halilović.

Ipak, Banants dolazi do pogotka u 34. minuti, kada je Vahagn Ayvazyan postiže pogodak iz slobodnog udarca. Ayvazyanov udarac nije bio toliko snažan i precizan, međutim imao je čudan efej i ''prevario'' je vratara Pavlovića.

Nošeni pogotkom, domaći su nastavili napadati protivnika i do kraja poluvremena su imali još dvije dobre prilike za postizanje pogotka. Ipak, mreže su mirovale, te se na odmor otišlo s prednošću Sarajeva od 2:1.

Početkom drugog poluvremena Banants je ponovno zaprijetio preko Ayvazyana, koji s velike udaljenosti silovitim udarcem pogađa vratnicu.

Armenci su u drugom poluvremenu nastojali doći do izjednačenja, njihovi napadi uglavnom su se bazirali na dugim loptama ubačenim u šesnaesterac protivnika, ali obrana Sarajeva uglavnom je bez većih problema otklanjala opasnost.

Igrači Sarajeva u drugom poluvremenu nisu ozbiljnije pokušavali doći do trećeg pogotka, uglavnom su se fokusirali na obranu svog i očuvanje prednosti koja bi im donijela veliku prednost pred uzvrat u Sarajevu.

Do kraja susreta većih prilika za promjenu rezultata nije bilo, Sarajevo je očuvalo prednost pred uzvrat koji će za sedam dana biti odigran na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.

Kopirati
Drag cursor here to close