Startao proljetni dio sezone

Sarajevo sigurno na Tušnju, Arežina presudio Gošku

U tri susreta je ukupno postignuto šest golova, lider prvenstva, Sarajevo je lakše od očekivanog osvojilo tri boda na Tušnju.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2019. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama u Tuzli, Krupi na Vrbasu i Doboju kod Kaknja, startao je drugi, proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. U tri susreta je ukupno postignuto šest golova, lider prvenstva, Sarajevo je lakše od očekivanog osvojilo tri boda na Tušnju.

Mladost je došla do tri boda na svom terenu, dok su Krupa i Zvijezda 09 konkurenti u borbi za opstanak remizirali.

Na Tušnju su Tuzla City i Sarajevo odigrali prije svega borbenu utakmicu bez previše prilika na dosta teškom terenu. Već nakon pola sata igre gosti su imali dva gola prednosti. Oba su postigli na loših reakcija domaćih igrača i vratara. Prvo je u šestoj minuti Velkoski kaznio grešku Ćomora za vodstvo gostiju. Prilikom postizanja gola Velkoski je zakačio koljenom u glavu vratara domaćih Fejzića koji je ostao nepomično ležati. Fejzić je završio u kolima Hitne pomoći, a na golu ga je zamijenio iskusni Nurković koji će u 34. minuti napraviti početničku pogrešku. Rezervni vratar Tuzla Cityja je spašavajući udarac iz kuta loše reagirao, a njegovu poklon iskoristio je Stanojević. Dileme oko pobjednika ovog susreta otklonio je Ahmetović u 76. minuti.

Filip Arežina je bio čovjek odluke u zanimljivom susretu u Doboju kod Kaknja. Gošk je imao svoje prilike, posebno Kulović, ali je vratar Mladosti Velić u nekoliko navrata sjajno intervenirao. Većim dijelom utakmice gosti iz Gabele su bili ravnopravni, ako ne i bolji protivnik na terenu, pa svakako da imaju za čime da žale.

Krupa je imala protiv Zvijezde prednost od 1:0, kasnije je i jedanaesterac, igrača više posljednjih dvadeset minuta, ali je na domaćem terenu dohvatila samo bod. Domaći su poveli preko Mandića nakon samo šest minuta igre, ali se Zvijezda relativno brzo vratila u igru zahvaljujući Huseinbašiću. Dvadeset minuta prije kraja, Zvijezda je ostala s desetoricom, isključen je Bašanović. Četiri minute kasnije Mandić je mogao osigurati vrijedne bodove Krupi, ali nije, njegov šut s bijele točke zaustavio je danas odlični Erić koji je najzaslužniji za osvojeni bod Zvijezde.

Od 17.30 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici sastaju se Čelik i Sloboda. Sutra igraju Radnik i Željezničar, te Široki i Zrinjski. 

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close