Prvo pretkolo Lige prvaka

Sarajevo poraženo od Celtica

Škoti su došli na korak do plasmana u drugo pretkolo Lige prvaka. Uzvrat će biti odigran sljedećeg tjedna u Glasgowu.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2019. u 21:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva poraženi su od škotskog Celtica s 3:1 u prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka.  

Celtic je od prve minute utakmice na stadionu "Asim Ferhatović Hase" imao terensku inicijativu, a dojam je da se taktika Husrefa Musemića zasnivala na takvoj postavci igre i pokušajima da Sarajevo iz kontranapada ugrozi gol škotskog prvaka. 

Gosti su gradili svoje akcije oko šestaesterca Sarajeva i pokušavali pronaći rupu u obrani, međutim bh. prvak je imao prvu veliku priliku na ovom susretu.

Naime, nakon odličnog dubinskog ubačaja, Anel Hebibović se u sedmoj minuti susreta našao “oči u oči” sa vratarom Celtica Bainom koji brani njegov pokušaj. 

Uslijedio je period igre bez prilika, a Sarajevo je ponovo zaprijetilo u 24. minute kada je Rahmanović pokušao iznenaditi vratara Celtica udarcem iz teške situacije. Njegov šut je blokiran, a Sarajevo nakon toga nije uspjelo realizirati dva uzastopna kornera. 

Iako je škotski predstavnik imao posjed lopte, Sarajevo je u prvom dijelu meča na Koševu imalo ozbiljnije prilike. Takvu igru Musemićevi izabranici krunisali su u 30. minute, kada je Oremuš nakon kornera matirao golmana Baina. 

Celtic je već u idućem minute zaprijetio iz slobodnog udarca, ali Kovačević je bio oprezan i obranio svog gol. Napadi gostiju isplatili su se u 34. minutu kada preciznim udarcem Johnstona s dvadesetak metara dolaze do izjednačenja. 

Pet minuta prije kraja poluvremena Celtic je mogao doći do vodstva nakon što se Hodžić okliznuo u svom šesnaestercu, ali Forrest nije iskoristio njegovu grešku. 

Celtic dolazi do vodstva već početkom drugog poluvremena, točnije u 51. minutu kada je Edouard nakon greške igrača Sarajeva preciznim udarcem matirao Kovačevića.   

Većih uzbuđenja do 70. minute nije bilo, a nije se mijenjao ni odnos snaga na terenu jer je Celtic i dalje imao terensku inicijativu. Sarajevo dvadesetak minuta prije kraja susreta pojačava napade, ali promjene rezultata nije bilo. 

Pet minuta prije kraja utakmice Celtic dolazi i do trećeg pogotka kada je Sinclair bez većih problema primio loptu u šesnaestercu Sarajeva i petom postigao pogodak.  

Nakon kontranapada gostiju Eduard je imao priliku da postigne i četvrti gol za svoj tim, ali dobro postavljeni Kovačević brani njegov udarac.  

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo, a Škoti su došli na korak do plasmana u drugo pretkolo Lige prvaka. Uzvrat će biti odigran sljedećeg tjedna  u Glasgowu.

Kopirati
Drag cursor here to close