Statistika je neumoljiva

Sarajevo nikada nije slavilo na Pecari u Premijer ligi BiH

Sarajlije su u prethodnih 18 godina postigle samo devet pogodaka u Širokom Brijegu
Sport / Nogomet | 13. 02. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega proljetni dio sezone otvaraju velikim derbijem sa Sarajevom u nedjelju u 17.30 sati na Pecari. U srazu trenutačno na ljestvici bodovno izjednačenih momčadi eventualni pobjednik bi uvelike ostao u utrci za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Drugoplasirani mostarski Zrinjski ima pet, a vodeći sarajevski Željezničar šest bodova pred prednosti pred spomenutim momčadima pa tri boda iz ovog susreta zasigurno imaju dodatna vrijednost. Poglavito na psihološkom planu. Uostalom, ne kaže se bez razloga kako je dobar početak pola obavljenog posla.

No, kada se pogleda povijest međusobnih susreta, statistika je neumoljiva. U dosadašnja 42 međusobna susreta više uspjeha imala je momčad s Pecare. Široki Brijeg je upisao 19 pobjeda, Sarajevo četiri manje, dok je preostalih osam susreta završeno bez pobjednika.

Foto: Bljesak.info / Igrači FK Sarajevo nakon poraza u finalu Kupa BiH na Pecari

Dominacija Širokobriježana je posebno izražena na Pecari. U 20 gostovanja na Pecari, Sarajevo je doživjelo čak 15 poraza, dok je slavilo samo dva puta. Zanimljivo, ''Plavo-Bijeli'' su ta dva poraza doživjeli u finalnim utakmicama Kupa BiH, što znači da ''Bordo'' momčad nikada nije slavila na Pecari u okviru Premijer lige BiH.

Prvi međusobni susret na Pecari ove dvije momčadi odigrale su u listopadu 2000. godine, a Široki Brijeg je tada slavio rezultatom 2:0. Ipak, prvi službeni dvoboj ove dvije momčadi dogodio se dvije godine ranije, u svibnju 1998. godine, kada je Sarajevo u okviru play-offa pred gotovo 20.000 gledatelja na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru slavilo minimalnu pobjedu. No, oni koji se sjećaju spomenute utakmice tvrde kako je i tada Široki Brijeg bio nadmoćniji suparnik.

Vrijedi dodati kako je ''Bordo'' momčad u prethodnih 18 godina postigla samo devet pogodaka u Širokom Brijegu, a svaki put se u strijelce upisivao drugi igrač.

Kopirati
Drag cursor here to close